 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                12min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                12min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
KETO Awokado, pomidorem i jajkami na miękko
- 2 porcje Jaja kurze – 2 sztuki (100 g)
- 100 g Awokado – 100 g
- 30 g Oliwa z oliwek Extra Virgin – 30 g
- 1 szczypty Sól morska, pieprz, chili – do smaku
- 40 g Pomidor – 40 g
- 2 kawałki Chlebek 4 ziarna – 2 kromeczki
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wlewamy 400 ml wody, zakładamy koszyczek, wkładamy jajka. Gotujemy 12 min/ Varoma/ obr. 1. W ten sposób wyjdą jaja na miękko, jeżeli wolimy na twardo, gotujemy 13 minut.
 2. W międzyczasie do miseczki przekładamy obrane awokado i dodajemy oliwę, sól, pieprz i chili. Zagniatamy widelcem na pastę.
 3. Pomidora kroimy w plasterki.
 4. Na talerz kładziemy kromeczki chleba, smarujemy pastą, kładziemy plastry pomidora, podajemy z jajkiem.
Awokado, pomidorem i jajkami na miękko
Porady
 Wykorzystujemy chlebek przygotowany wcześniej.
 Już teraz możemy przygotowujemy marynatę do polędwiczek na obiad, marynujemy mięso, przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki. Dzięki temu polędwiczka będzie bardziej aromatyczna. Możemy też zamarynować ją przed obiadem jeżeli nie mamy czasu rano..
                         Już teraz możemy przygotowujemy marynatę do polędwiczek na obiad, marynujemy mięso, przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki. Dzięki temu polędwiczka będzie bardziej aromatyczna. Możemy też zamarynować ją przed obiadem jeżeli nie mamy czasu rano..
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze