Tu jesteś:
4
Składniki
jogo
- 50 g mleka w proszku
- 120 g jogurtu naturalnego
- 1 litry mleka 3,2%
-
6
18h 0min
Czas całkowity 18h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- * do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki - 4 min / 50 stopni / obr 4
- * masę jogurtową przelać do słoików, owinąć w koc i pozostawić na 8 - 10 h (ja zostawiłam na noc)
- * przed spożyciem należy jogurt przechowywać w lodówce przez ok 8h
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Polecam taki mocno schłodzony z owocami na śniadanie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzjogurt naturalny
jogurt naturalny
Spróbuję
Spróbuję
Jogurt przepyszny i gęsty. Polecam
Jogurt przepyszny i gęsty. Polecam
Cześć. Nie wiem co źle zrobiłam, ale mi nie...
Cześć. Nie wiem co źle zrobiłam, ale mi nie wyszedł Wygląda jakby się zwarzyl. Rozwarstwil się na 2 części i w smaku jest okropny. Poradzcie co zrobić żeby wyszedł Ten na obrazku wygląda tak apetycznie
Bardzo dobry....
Bardzo dobry.
Daję jedną łyżkę mleka w proszku. Świetny jako dodatek do sałatek i zup.
super jogurt , robie bardzo czesto teraz
super jogurt , robie bardzo czesto teraz
Olcia
ile dać jogurtu greckiego
ile dać jogurtu greckiego
mam takie pytanie..owijam w
mam takie pytanie..owijam w koc na noc a potem jeszcze do lodowki na dodatkowe godziny?
dziekuje
w jogurcie greckim jest już
w jogurcie greckim jest już mleko w proszku
najlepiej do kilku dni tylko
najlepiej do kilku dni tylko - u mnie dłużej nigdy nie stał
Czesto robię później warianty
Czesto robię później warianty z owocami
Też daję 37* Ile mogę
Też daję 37*
Ile mogę przechowywać taki jogurt w lodówce?
Tak, ja też daję
Tak, ja też daję 37*,
zastanawiam się ile tki jogurt można przechowywać. Ktoś coś?
również robię jogurt bez
również robię jogurt bez dodawania mleka w proszku i jest fantastyczny.
Polecam wszystkim .b,dobry
Polecam wszystkim .b,dobry
Ja robiłam bez mleka w
Ja robiłam bez mleka w proszku, dodałam tylko jogurt grecki. Byc może bez mleka w proszku jogurt jest trochę rzadszy, ale pyszny
A ktoś robił może jogurt bez
A ktoś robił może jogurt bez dodawania mleka w proszku? Ciekawa jestem opinii
Pozdrawiam
Agata
Czy pod kocem słoiki mają być
Czy pod kocem słoiki mają być zakręcone?
pyszny! polecam:)
pyszny! polecam
Do wypróbowania.
Do wypróbowania.
To jest faktycznie NATURALNY
To jest faktycznie NATURALNY jogurt. Polecam.
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="
" width="19" height="19">
Ja jedynie ustawiam temp. 37 st.C.( Nie chcę się upierać ale ponoć kultury bakterii giną w temperaturze powyżej 37 st.C)
Lidka Abramowicz
Pyszny, kremowy. Bardzo
Pyszny, kremowy. Bardzo prosty w przygotowaniu. Polecam
Dodałam tartą czekoladę i płatki migdałowe. Pyszności.