3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

jogurt naturalny


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

jogo

  • 50 g mleka w proszku
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 1 litry mleka 3,2%
5

Przygotowanie

    • * do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki - 4 min / 50 stopni / obr 4 
    • * masę jogurtową przelać do słoików, owinąć w koc i pozostawić na 8 - 10 h (ja zostawiłam na noc)
    • * przed spożyciem należy jogurt przechowywać w lodówce przez ok 8h
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Polecam taki mocno schłodzony z owocami na śniadanie tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry....

    Zgłoszony przez Atia na stycznia 29, 2017 at 10:12.

    Bardzo dobry.

    Daję jedną łyżkę mleka w proszku. Świetny jako dodatek do sałatek i zup.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super jogurt , robie bardzo czesto teraz

    Zgłoszony przez Olcia 100dulska na listopada 19, 2016 at 19:24.

    super jogurt , robie bardzo czesto teraz tmrc_emoticons.-)

    Olcia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ile dać jogurtu greckiego

    Zgłoszony przez wersage28 na listopada 11, 2016 at 22:56.

    ile dać jogurtu greckiego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mam takie pytanie..owijam w

    Zgłoszony przez Annetta na marca 2, 2016 at 14:56.

    mam takie pytanie..owijam w koc na noc a potem jeszcze do lodowki na dodatkowe godziny?

    dziekuje 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w jogurcie greckim jest już

    Zgłoszony przez gosiuniat na marca 2, 2016 at 11:14.

    w jogurcie greckim jest już mleko w proszku tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • najlepiej do kilku dni tylko

    Zgłoszony przez gosiuniat na marca 2, 2016 at 11:13.

    najlepiej do kilku dni tylko - u mnie dłużej nigdy nie stał

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czesto robię później warianty

    Zgłoszony przez monika15 na stycznia 2, 2016 at 15:07.

    Czesto robię później warianty z owocami

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Też daję 37* Ile mogę

    Zgłoszony przez Margott na września 16, 2015 at 12:21.

    Też daję 37*

    Ile mogę przechowywać taki jogurt w lodówce?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak, ja też daję

    Zgłoszony przez Margott na września 16, 2015 at 12:20.

    Tak, ja też daję 37*,

    zastanawiam się ile tki jogurt można przechowywać. Ktoś coś?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • również robię jogurt bez

    Zgłoszony przez Brownie4U na lipca 29, 2015 at 00:50.

    również robię jogurt bez dodawania mleka w proszku i jest fantastyczny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam wszystkim .b,dobry

    Zgłoszony przez kecaj na września 23, 2014 at 12:59.

    Polecam wszystkim .b,dobry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robiłam bez mleka w

    Zgłoszony przez iwonka_sz na sierpnia 21, 2014 at 11:26.

    Ja robiłam bez mleka w proszku, dodałam tylko jogurt grecki. Byc może bez mleka w proszku jogurt jest trochę rzadszy, ale pyszny Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ktoś robił może jogurt bez

    Zgłoszony przez Agata Michaud na sierpnia 20, 2014 at 21:46.

    A ktoś robił może jogurt bez dodawania mleka w proszku? Ciekawa jestem opinii tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy pod kocem słoiki mają być

    Zgłoszony przez daga210 na sierpnia 20, 2014 at 20:01.

    Czy pod kocem słoiki mają być zakręcone?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszny! polecam:)

    Zgłoszony przez Madziuniek na kwietnia 13, 2014 at 12:29.

    pyszny! polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do wypróbowania.

    Zgłoszony przez doris 66-66 na kwietnia 6, 2014 at 20:27.

    Do wypróbowania.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To jest faktycznie NATURALNY

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 21, 2013 at 12:38.

    To jest faktycznie NATURALNY jogurt. Polecam.tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Ja jedynie ustawiam temp. 37 st.C.( Nie chcę się upierać ale ponoć kultury bakterii giną w temperaturze powyżej 37 st.C)

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny, kremowy. Bardzo

    Zgłoszony przez Nulka na października 21, 2013 at 12:07.

    Pyszny, kremowy. Bardzo prosty w przygotowaniu. Polecam tmrc_emoticons.)

    Dodałam tartą czekoladę i płatki migdałowe. Pyszności. Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze