3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jogurt naturalny


Wydrukuj:
4

Składniki

Jogurt naturalny

  • 1l mleka 3,2 % w temperaturze pokojowej
  • Bakterie startowe do jogurtu ABY
5

Przygotowanie

    Jogurt naturalny
  1. 1. Do czystego i suchego naczynia miksujacego wlać mleko, dodać szczyptę bakterii probiotycznych ABY, podgrzewać 4 minuty/50 stopni / obroty 4.
    2. Podgrzane mleko z probiotykiem przelać do 8 słoików lub jednego większego.
    3. Owinąć kocem bezpośrednio po przygotowaniu, aby zatrzymać ciepło.
    4. Pozostawić zawinięte słoiki na 8-10 w temperaturze pokojowej.
    5. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
    6. Przechowywać w lodówce
10
11

Porady

Bakterie startowe ABY można zastąpić 120g jogurtu 1,8% tłuszczu


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy