Składniki
- 3 strąki wanilii
- 1 szklanka wódki (można również użyć brandy lub rumu)
- szklany słoiczek, butelka (z zakrętką)
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
przepis nie na TM ale nie sposób się nie podzielić z Thermomaniakami
laski wanilii przeciąć wzdłuż i (bądź też na pół, aby po zalaniu alkoholem były całkowićie zanużone) umieścić w słoiczku lub butelce i zalać alkoholem tak, aby były zanużone.
odstawić w chłodne i ciemne miejsce (ale nie do lodówki) na 2 miesiące od czasu do czasu potrząsając. Po tym czasie nabierze pełnego aromatu i można go stosować.
Ekstrakt jest bardzo wydajny. Stosować wedle upodobań 2-3 łyżeczki na 1 kg produktu.
to wspaniały naturalny zastępnik sztucznych aromatów!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWarte spróbowania 👍
Warte spróbowania 👍
Dopiero co znalazłam tą stronę i...
Dopiero co znalazłam tą stronę i zarejestrowałam się..... Zaczęłam przeglądać przepisy i od razu trafił mi się taki rarytas Dziękuję bardzo
Przepis porywam do swoich
Przepis porywam do swoich ulubionych i w najbliższym czasie zrobię, tym bardziej, że cukier waniliowy robię od dawna a ekstrakt kupowałam ale mam nadzieję że dzięki przepisowi za który dziękuję więcej nie kupię tej chemii
nie ma za co dziękować mój
nie ma za co dziękować mój ma juź ponad rok. jak mi ubywa dokładam kolejną laskę i dolewam alkoholu. W podobny sposób można zrobić wspaniałe aromaty cytrynowy i pomarańczowy ze skórek również polecam
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
Super. Dodaje do wyprobowania
Super. Dodaje do wyprobowania kupie wanilie i do buteleczki dzieki Lidio
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Gabrysiu, polecam Robię od
Gabrysiu, polecam Robię od lat wg takiego samego przepisu i jest świetnym dodatkiem do deserów, lodów, ciast a czasami do kawy Polecam!
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Świetna sprawa! Znalazłam
Świetna sprawa! Znalazłam przepis przypadkiem. Kto juz robił? Pochwalcie się. Ja zrobię wkrótce, przyda się do ciast i biszkoptów.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Super sprawa! Napewno super
Super sprawa! Napewno super produkt i napewno sobie zrobię
Uwierz w to, kiedyś napewno ci się uda.
Potwierdzam, jest super
Potwierdzam, jest super Sama tez taki robie od kilku lat i nic go nie zastapi
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Nigdy nie robiłam, ale muszę
Nigdy nie robiłam, ale muszę spróbować dziekuję za przepis
polecam wypróbować. o niebo
polecam wypróbować. o niebo lepszy niż te sklepowe sztuczności
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
Waniliowego to ja jeszcze nie
Waniliowego to ja jeszcze nie robilam, spròbuje
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
czy ktoś już próbował
czy ktoś już próbował ekstraktu? zachęcam do zrobienia go i dzielenia się wrażeniami
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/