- TM 31
Składniki
- 200 gramów cukru białego
- 30 gramów ciepłej wody, opcjonalnie jeśli chcemy zrobić lukier
- 1 cytryna, skòrka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cytrynę sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, usuwając najwięcej jak się tylko uda białej wewnętrznej skórki. Tak przygotowaną skórkę rozłożyć w piekarniku na blasze i suszyć w temp. 120 C ok 20 min - skórka nie powinna znacząco zmienić koloru.
Jeśli jednak zacznie zmieniać kolor na pomarańczowy, to natychmiast wyjąć z piekarnika.2. Przestudzić, połamać i wrzucić wraz z 200g cukru do "Blokada naczynia miksującego" .
Zmielić 20 s/obr. 10
Jeśli chcesz zrobić lukier cytrynowy to dodaj na tym etapie 30g ciepłej wody i wymieszaj 20 s/ obr 3-4
Porady
Jeśli lukier jest zbyt gęsty dodaj ok 10g ciepłej wody i znowu zamieszaj 20s/obr. 3-4. Powtarzaj do uzyskania zadowalającej konsystencji
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?