3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cukier Lukier cytrynowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

  • 200 gramów cukru białego
  • 30 gramów ciepłej wody, opcjonalnie jeśli chcemy zrobić lukier
  • 1 cytryna, skòrka
5

Przygotowanie

  1. Cytrynę sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, usuwając najwięcej jak się tylko uda białej wewnętrznej skórki. Tak przygotowaną skórkę rozłożyć w piekarniku na blasze i suszyć w temp. 120 C  ok 20 min - skórka nie powinna znacząco zmienić koloru.
    Jeśli jednak zacznie zmieniać kolor na pomarańczowy, to natychmiast wyjąć z piekarnika.

    2. Przestudzić, połamać i wrzucić wraz z 200g cukru do Closed lid.

  2. Zmielić 20 s/obr. 10

  3. Jeśli chcesz zrobić lukier cytrynowy to dodaj na tym etapie 30g ciepłej wody i wymieszaj 20 s/ obr 3-4

10
11

Porady

Jeśli lukier jest zbyt gęsty dodaj ok 10g ciepłej wody i znowu zamieszaj 20s/obr. 3-4. Powtarzaj do uzyskania zadowalającej konsystencji


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy