Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
- 200 gramów cukru białego
- 30 gramów ciepłej wody, opcjonalnie jeśli chcemy zrobić lukier
- 1 cytryna, skòrka
Przygotowanie
Cytrynę sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, usuwając najwięcej jak się tylko uda białej wewnętrznej skórki. Tak przygotowaną skórkę rozłożyć w piekarniku na blasze i suszyć w temp. 120 C ok 20 min - skórka nie powinna znacząco zmienić koloru.
Jeśli jednak zacznie zmieniać kolor na pomarańczowy, to natychmiast wyjąć z piekarnika.2. Przestudzić, połamać i wrzucić wraz z 200g cukru do
"Blokada naczynia miksującego" .
Zmielić 20 s/obr. 10
Jeśli chcesz zrobić lukier cytrynowy to dodaj na tym etapie 30g ciepłej wody i wymieszaj 20 s/ obr 3-4
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Jeśli lukier jest zbyt gęsty dodaj ok 10g ciepłej wody i znowu zamieszaj 20s/obr. 3-4. Powtarzaj do uzyskania zadowalającej konsystencji
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz