3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHLEB ORKISZOWY Z MIGDAŁAMI


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

CHLEB ORKISZOWY Z MIGDAŁAMI

  • 100 g Migdałów
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowego
  • 25 g drożdży świeżych
  • 40 g siemienia lnianego
  • 430 g mąki orkiszowej
  • 430 g wody ciepłej
  • 1 łyżeczki soli drobnej
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego przekładamy migdały. Rozdrabniamy 4 s/ obr. 6.
  2. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Drożde dobrze kurszymy. Wyrabiamy 3 min/ interwał.
  3. Formę kamionkową smaruje masłem i posypuje mąką orkiszową. Wylewamy ciasto. Wkładamy do nagrzanego na 40 'C piekarnika na pół godizny do wyrośnięcia.
  4. Nastawiamy piekarnik na 200'C ( po tym czsie wyrastania, nie wyciągając chleba) i w momencie kiedy osiągnie temperaturę 200'C nastawiamy czas 1 godzina pieczenia.
  5. Wyciągamy z formy jak całkowicie stygnie.
    Smacznego !
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Alex - kwadratowa forma do zapiekania
    Alex - kwadratowa forma do zapiekania
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Wierzch chleba możecie posypać ulubionymi ziarnami. Ziarna słonecznika, dyni można również dodać do środka chleba.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy