3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bulion rybny


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

  • 500 g ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych (najlepiej morskich: dorsza, żabnicy, okonia, krewetek), bez skóry, obranych
  • 240 g soli morskiej, gruboziarnistej
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć dobrze oczyszczone i odsączone ryby i owoce morza, rozdrobnić 1 min/obr. 6.
    2. Dodać sól, gotować 20 min/100°C/obr. 1, na pokrywkę naczynia miksującego zamiast miarki postawic koszyczek. Co najmniej co 5 minut zatrzymywać proces gotowania i ostrożnie usuwać powstającą pianę.
    3. Zdjąć koszyczek, założyć miarkę, zmiksować 1 min/obr. 9. Przełożyć do szczelnie zamkniętego słoika, pozostawić do ostygnięcia.

      Dawkowanie:
      Do przygotowania 500 g płynnego bulionu uzyć 1-2 łyżeczki koncentratu i 500 g wody.
      Przechowywanie:
      Koncentrat przechowywany w lodówce zachowa świeżość przez kilka miesięcy.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie wiem w czym tkwi problem ale mnie wyszedł...

    Zgłoszony przez Luckus1970 na stycznia 7, 2017 at 16:22.

    Nie wiem w czym tkwi problem ale mnie wyszedł płynny a tu na zdjęciu widzę w postaci pasty.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze