Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
- 500 g ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych (najlepiej morskich: dorsza, żabnicy, okonia, krewetek), bez skóry, obranych
- 240 g soli morskiej, gruboziarnistej
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć dobrze oczyszczone i odsączone ryby i owoce morza, rozdrobnić 1 min/obr. 6.
- Dodać sól, gotować 20 min/100°C/obr. 1, na pokrywkę naczynia miksującego zamiast miarki postawic koszyczek. Co najmniej co 5 minut zatrzymywać proces gotowania i ostrożnie usuwać powstającą pianę.
- Zdjąć koszyczek, założyć miarkę, zmiksować 1 min/obr. 9. Przełożyć do szczelnie zamkniętego słoika, pozostawić do ostygnięcia.
Dawkowanie:
Do przygotowania 500 g płynnego bulionu uzyć 1-2 łyżeczki koncentratu i 500 g wody.
Przechowywanie:
Koncentrat przechowywany w lodówce zachowa świeżość przez kilka miesięcy.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzNie wiem w czym tkwi problem ale mnie wyszedł...
Nie wiem w czym tkwi problem ale mnie wyszedł płynny a tu na zdjęciu widzę w postaci pasty.