3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet z resztek rosołowych ( BLW / rozszerzanie diety)


Wydrukuj:
4

Składniki

12 plaster/plastry/plastrów

Pasztet z resztek rosołowych ( BLW / rozszerzanie diety)

  • ok 0,5kg ugotowanych warzyw z rosołu (u mnie przewaga marchewki i pietruszki, trochę selera)
  • mięso z 2 nóżek (lub 5-6 pałek) z kurczaka (też z rosołu), obrane – ok. 200-300g, może być inne mięso, które wykorzystaliście do ugotowania rosołu/bulionu
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3-4 łyżki wody lub bulionu/rosołu
  • 2 duże jajka
  • garść drobno posiekanej natki z pietruszki
  • łyżka masła lub oleju
  • przyprawy wg uznania (u mnie: słodka papryka, lubczyk, trochę pieprzu)
5

Przygotowanie

  1. [color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman'; font-size: 15px; text-align: justify]Mięso z warzywami mielimy (15s/obr.6), łączymy z pozostałymi składnikami (15s/obr.3 - w razie potrzeby otwieramy naczynie i mieszamy ręcznie kopystką) i przekładamy do foremki (mała keksówka*). [/color]
  2. [color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman'; font-size: 15px; text-align: justify]Wygładzamy wierzch, opcjonalnie posypujemy przyprawami (u mnie czarnuszka) lub układamy na górze np suszone pomidory/plasterki marchewki. [/color]
  3. [color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman'; font-size: 15px; text-align: justify]Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C (dół+termoobieg) i pieczemy 1godz 15min. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.[/color]
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

* dla maluchów myślę, że fajnie zrobić w silikonowych formach na muffiny (nalezy wtedy skrócić czas pieczenia - trzeba obserwować)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy