3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki z kaszy manny ( BLW / rozszerzanie diety) + makaron naleśnikowy


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

Naleśniki z kaszy manny ( BLW / rozszerzanie diety)

  • szklanka kaszy manny
  • 400ml wody lub mleka, zimne lub w temperaturze pokojowej
  • 2 jajka
  • łyżka płynnego tłuszczu, np. masła
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. [color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman'; font-size: 15px; text-align: justify]Kaszę zalewamy płynem i odstawiamy na 20-30min (można zalać wieczorem i odstawić na noc do lodówki). Dodajemy pozostałe składniki i całość blendujemy (8s/obr.6). Smażymy jak tradycyjne naleśniki. Jeśli masa jest trochę za gęsta – dodajemy więcej wody.[/color]
  2. Z naleśników możecie przygotować w łatwy sposób makaron (do zupy lub do podania z sosem) – wystarczy ciasno zrolować naleśniki, a następnie pociąć je na cienkie ślimaczki. Po “rozplątaniu” wszystkich ślimaczków makaron wygląda mniej więcej tak:
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli macie problem z suchymi brzegami naleśników to mam na to niezawodny sposób. Po przełożeniu naleśnika na talerz przykrywam go folią aluminiową, Gdy usmażę kolejne – podnoszę folię, kładę je na górę stosu i znów przykrywam. Gdy po skończeniu smażenia naleśników podniesiecie folię będą one cudownie miękkie. No i cały czas ciepłe!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo fajne, delikatnie, piankowe

    Zgłoszony przez hankawibo na listopada 3, 2018 at 08:47.

    Bardzo fajne, delikatnie, piankowe

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wow !!! Pycha ! Mniam mniam już tylko takie...

    Zgłoszony przez Anulkatrembulowicz na października 27, 2018 at 19:42.

    Wow !!! Pycha ! Mniam mniam już tylko takie będę robić , polecam 😍

    Ania T

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze