3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki z kaszy manny (bez mąki i bez mleka) + makaron naleśnikowy


Wydrukuj:
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

Naleśniki z kaszy manny (bez mąki i bez mleka) + makaron naleśnikowy

  • szklanka kaszy manny
  • 400ml wody w temperaturze pokojowej (lub mleka, może być zimne)
  • 2 jajka
  • łyżka roztopionego masła
5

Przygotowanie

  1. [color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman'; font-size: 15px; text-align: justify]Kaszę zalewamy płynem i odstawiamy na 20-30min (można zalać wieczorem i odstawić na noc do lodówki). Dodajemy pozostałe składniki i całość blendujemy (8s/obr.6). Smażymy jak tradycyjne naleśniki. Jeśli masa jest trochę za gęsta – dodajemy więcej wody.[/color]
  2. [color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman'; font-size: 15px; text-align: justify]Z naleśników możecie przygotować w łatwy sposób makaron (do zupy lub do podania z sosem) – wystarczy ciasno zrolować naleśniki, a następnie pociąć je na cienkie ślimaczki. Po “rozplątaniu” ślimaczków makaron wygląda mniej więcej tak:[/color]
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeżeli macie problem z suchymi brzegami naleśników to mam na to niezawodny sposób. Po przełożeniu naleśnika na talerz przykrywam go folią aluminiową, Gdy usmażę kolejne – podnoszę folię, kładę je na górę stosu i znów przykrywam. Gdy po skończeniu smażenia naleśników podniesiecie folię będą one cudownie miękkie. No i cały czas ciepłe!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy