3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kulki ryżowe


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Kulki ryżowe

  • 1 pomarancza, sama skòrka
  • 100 g ryżu preparowanego
  • garść słonecznika łuskanego
  • 100 g mleko 3,2
  • 100 g mleka w proszku
  • 500 g krówek
5

Przygotowanie

    Kulki ryżowe
  1. Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie produkty , miksujemy 25s/obr.10 ( będzie miazga jak lubie)

    Możemy skrócic czas i obroty w zależności jak bardzo chcemy posiekać ryż preparowany 

    Gdy uzyskamy odpowiednią masę tworzymy kulki takiej wielkości jakiej chcemy i wstawiamy do lodówki 

    Na zdjęciu widać kulki typowo ryżowe i tą moją "miazgę" tmrc_emoticons.) 

    Miazga prezentuje sie o wiele lepiej niz typowe kulki ryżowe

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Tak naprawde to możemy zmiksować wszystko na co ma mamy ochote lub poprostu wykorzystac to co nam zostało w małej ilosci a co delikatnie poprawi smak np. wafelek , orzechy , nawet odrobinę papryki ostrej czy inne przyprawy , opcji jest masa tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez MixPomysłów na stycznia 27, 2017 at 15:36.

    Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo szybki przepis i

    Zgłoszony przez Małgorzata1981 na grudnia 10, 2014 at 17:11.

    Bardzo szybki przepis i smaczny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • FAJNY i szybki deser.

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 17, 2013 at 17:42.

    FAJNYtmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.-p Tongue" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/tongue.png" alt="tmrc_emoticons.p" width="19" height="20"> i szybki deser. POZDRAWIAM. Lidka Abramowicztmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja jedną część trzymam w

    Zgłoszony przez Dorota Korabik na września 28, 2013 at 10:14.

    Ja jedną część trzymam w temp. pokojowej pod ręką bo duzo tego wyszlo  tmrc_emoticons.) a drugą część dla wszystkich domowników trzymam cały czas w lodówce  i stwierdzam że lepsze są z lodówki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaje do wypróbowania

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na września 27, 2013 at 22:50.

    Dodaje do wypróbowania ,szybki desertmrc_emoticons.)

    A na jaki czas wkładamy do lodówki ?

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze