Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
Koperkowa zupka ryżowa dla dzieci (rozszerzanie diety / BLW)
- 200 warzyw (marchewka, pietruszka, por, cebula), pokrojonych na kawałki
- 100g (1MT) ryżu
- 650g wody
- pół pęczka posiekanego koperku
- łyżeczka bulionu drobiowego, dla dzieci poniżej roku pominąć
- łyżeczka przyprawy "zamiast soli", można pominąć
- łyżka masła
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Warzywa rozdrabniamy (4s/obr.5), a następnie dodajemy pozostałe składniki oprócz koperku. Gotujemy (25min/98st/obr.2). Dodajemy koperek, mieszamy kopystką.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli Wasze dzieci wolą papki - na koniec zblendujcie zupę (7s/obr.9).
Do zupy można dodać rozdrobnione mięso lub mięso mielone, a także rybę w kawałkach (wrzucić przez otwór w pokrywie 10min przed zakończeniem gotowania).
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz