Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Czekoladowy budyń jaglany bez cukru (BLW / rozszerzanie diety)
- 500g dowolnego mleka, krowie lub roślinne
- 100g kaszy jaglanej
- 90 suszonych daktyli
- łyżka kakao
- łyżeczka masła
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Kaszę prażymy (1,5min/100st/obr.1). Dodajemy pozostałe składniki i gotujemy (20min/100st/obr.2). Blendujemy na odpowiadającą nam konsystencję (10s./obr. wg uznania).
Jeśli budyń jest zbyt rzadki - gotujemy go kilka minut dłużej na tych samych ustawieniach (można dodatkowo uchylić miarkę).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz