Tu jesteś:
4
Składniki
- * 7 MT bourbon whisky
- * 3 MT soku z cytryny
- * 1/2 MT cukru pudru( najlepiej jeśli jest to cukier trzcinowy ale może być też zwykły)
- * 10 kostek lodu
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Miksujemy cukier na puder czas.20.sek.obr.poz.TURBO. Dodajemy alkohol i sok, miksujemy czas.10.sek.obr.poz.4. Przelać do schłodzonych szklanek , dodać kostki lodu, udekorować np.oliwkami i limonką .
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDoskonale rozumiem niezadowolonych. Z punktu...
Doskonale rozumiem niezadowolonych. Z punktu widzenia praktyka rzemiosła barowego polecam poeksperymentować z proporcjami. Po pierwsze podam przepis barowy, bo ten podany powyżej dla mnie brzmi enigmatycznie, nie wiem co oznacza "7MT..." itd, chociaż zakładam, że jest to miarka . Whisky sour: 1 miarka whisky/whiskey, 1/2 miarki syropu cukrowego (woda i cukier 1:1), 1/2 miarki soku z cytryny, opcjonalnie bialko jajka. Pomimo, że faktycznie proporcje zgadzają się z grubsza z pierwotną recepturą, gdyż napój ten prawdopodobnie należał do gatunku rekonstruktorów samopoczucia (ang. picker uppers) po suto zakrapianej nocy, to jednak w dzisiejszych czasach jest często wykorzystywany w celach rozrywkowych właśnie podczas tych suto zakrapianych nocy. Ponadto, klienci dzisiejszych barów są jednak nieco mniej wrażliwi na wytrawne smaki i większy stosunek syropu do soku z cytryny oraz białko sprawia, że smak jest bardziej zbalansowany i osobiście uważam, że cała receptura bez białka w ogóle traci sens jak na moje smaki. Ponadto koktajl najlepiej smakuje na kruszonym lodzie, a konsumpcja powinna odbywać się za pomocą rurek, co jest raczej regułą przy koktajlach "na kruszonym". Pozdrawiam i życzę udanej mikstury
Spróbowałam i pożałowałam,że
Spróbowałam i pożałowałam,że maiłam taki pomysł
Beznadziejne,nie da sie tego
Beznadziejne,nie da sie tego wypic,tylko alkohol sie zmarnowal