Tu jesteś:
4
Składniki
Whiskey Sour
- 90 g whisky lub bourbon, (osobiście używam np. Auchentoshan 12 YO lub Jim Beam Red Stag, drink jest słodszy, kwestia gustu)
- 60 g soku z cytryny, (polecam Limmi gotowy sok z cytryny)
- 30 g syropu cukrowego, (jak ktoś lubi słodsze 35-40g)
- 2,3 krople Angostura aromatic bitters (obowiązkowo)
- 1/2 białka jaja kurzego
- 3 kostki lodu
- 2 paski skórki pomarańczy
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym! -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Wlej alkohol, sok z cytryny, syrop cukrowy i białko do miski do mieszania i mieszaj przez 10 sekund / poziom 6.
Dodaj kostki lodu i mieszaj przez 5 sekund / poziom 5.
Skręć i zgnieć jedną skórkę z pomarańczy tak aby puściła sok i wetrzyj w szklane brzegi szklanki.
Wlej drinka do schłodzonej w lodówce szklanki.
Następnie skręć i zgnieć drugą skórkę pomarańczy i udekoruj drinka.
Podawaj, gdy pianka osiądzie na powierzchni.
Smacznego !
Whiskey Sour (składniki na jednego drinka)
10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz