Tu jesteś:
4
Składniki
- 20 g Czekolady gorzkiej, (4 kostki)
- 2 łyżeczki dżemu wiśniowego
- 2 łyżeczki nalewki wisniowej
- 400 ml mleka
- 1 cukier waniliowy
- 300 ml kawy zaparzonej w ekspresie, (lub kawy rozpuszczalnej)
- pół łyżeczki cynamonu
- szczypta kardamonu
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
1) Czekoladę rozdrobnić przy pomocy przycisku Turbo - czas 7 sekund
2) Dodać pozostałe składniki i gotować - czas 7 min/ temp. 90 C/ obr.poz. 3
3) Na 15 sekund przed końcem gotowania należy zwiększyć obroty do poz. 7
4) Kawa jest bardzo pyszna i sycąca. W sam raz na chłodne i ponure dni. Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDobre!!!
Dobre!!!