Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
SHAKE BIAŁKOWY
- 2 banany, dojrzałe
- 500 g twarogu
- 400 g mleka
- 2 łyżeczki miodu
- 15 g kakao gorzekiego
- ziarenka wanilii z połowy laski
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć banany i twaróg, dodać mleko, miód i ziarenka wanilii, zmiksować 30 s/obr. 7. Połowę zawartości naczynia miksującego przelać do 4 szklanek
- Do pozostałej części dodać kakao, zmiksować 30 s/obr. 7. Czekoladową warstwę przelać po łyżce do szklanek z warstwą waniliową.
- podawać jako deser lub jako śniadanie. Można podawać z owocami.
Wykonanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz