3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Poncz z doliny Loary


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 plaster/plastry/plastrów

Poncz z doliny Loary

  • sok z 3 cytryn
  • 120 g cukru trzcinowego
  • 120 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau
  • 150 g kostek lodu
  • 1 butelka wina musującego, białego, owocowego (np. Crémant de Loire), schłodzonego
  • 6
    10min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać sok z cytryn, dodać cukier trzcinowy, Cointreau i kostki lodu, wymieszać 10 s/obr. 8.
    2. Dodać wino musujące, wymieszać 10 s/obr. 3. Zimny poncz przelać do szklanej misy i nalewać do szklanek chochelką.

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy