3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Napój imbirowy


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

esencja do napojów

  • 1 cytryna obrana ze skórki
  • miód lub ksylitol do smaku, około 2 łyżek stołowych; można też słodzić cukrem - ja go unikam
  • 30 g imbiru, swiezego korzenia
  • 200 g wody (ok.)
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Imbir pokrojony w kawałki około 2 cm x 2 cm włożyć do naczynia miksującego czas 3 s / obr. 8

  2. wrzucić cytrynę przekrojoną na pół czas 6 s. / obr. 8

  3. dodać miód i wodę czas 15 s. / obr. 6

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Odcedzamy do słoika i przetrzymujemy w lodówce.

Otrzymujemy w ten sposób esencję do napojów: aby zrobić napój wlewamy około 50 ml esencji i uzupełniamy wodą do 250 ml (ok. 1 szklanki), do tego najbardziej mi smakuje woda gazowana.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Och, dawno mnie tu nie było a tu taki miły...

    Zgłoszony przez DaMa na marca 20, 2022 at 15:02.

    Och, dawno mnie tu nie było a tu taki miły komentarz. Tak, to jest doskonałe na rozgrzanie, oczywiście trzeba to pić z ciepłą wodą. Nie za gorącą, ale dobrze ciepłą.

    Podkreślę jeszcze, że witamina C utlenia się jeśli dociera do niej światło, jest to jeszcze jeden powód, aby trzymać ten płyn w zimnym i ciemnym miejscu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry na

    Zgłoszony przez kamalos na września 15, 2016 at 12:35.

    Bardzo dobry na przeziębienia, do herbatki na rozgrzanie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze