Tu jesteś:
4
Składniki
2 osoba/osoby
Mojito
- 40 gramy cukier trzcinowy
- 2 limonka, pokrojona na 8 części, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 20 liście mięty, świeżej
- 120 gramy rumu
- 240 kostki lodu
-
6
15min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić 5 s/obr. 10.
Dodać limonkę i miętę, rozdrobnić 20 s/obr. 4.
Dodać rum, wymieszać 30 s/obr. 4. Do naczynia miksującego włożyć koszyczek, przytrzymując go kopystką przelać napój do wysokiej szklanki. Opróżnić naczynie miksujące, kawałki limonki i mięty wyrzucić.
Do naczynia miksującego włożyć lód, rozdrobnić 5 s/obr. 6. Rozdrobniony lód przełożyć do szklanki z drinkiem, dokładnie wymieszać. Mojito podawać bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowane liśćmi mięty i kawałkami limonki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz