3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mleko sojowe


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Składniki:

  • 200 g ziaren soi
  • zimna woda
  • garąca woda
5

Przygotowanie

  1. Ziarna soi wypłukać i namoczyć na ok. 10 godz.

  2. Po namoczeniu ziarna wypłukać, przełożyć do Closed lid, dodać 2 MT zimnej wody, miksować 30 s/obr. 9.

  3. Uzupełnić gorącą wodą do 2 litrów. Gotować 10 min/Varoma/obr. 2. Kiedy mleko zacznie "podchodzić" pod pokrywę wlać 1/2 MT zimnej wody. Wyłączyć Closed lid i przecedzić mleko.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Mleko przecedzić na sicie pokrytym gazą, dobrze odcisnąć.

Pozostałością jest okara, z której można zrobić (moje przepisy) ciasteczka, pasztety, kotleciki...

Mleko przechowywać w lodówce do 3 dni.

Mleko sojowe można spieniać w ekspresie ciśnieniowym - pyszna pianka do kawy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy