3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mleko migdałowe


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Mleko migdałowe

  • 150 gramów Migdałów, bez skórki
  • 1 litry wody mineralnej, niegazowanej, lub przegotowanej ostudzonej
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Migdały wrzuć do naczynia zmiksuj 10s/obr10
  2. Do naczynia wlej 1l wody 1min/obr10.
  3. Dolną część varomy wyłóż gazą lub tkaniną tetrową i ustaw na misce lub innym dużym naczyniu. Następnie zawartość naczynia miksującego przelej na tkaninę i dobrze odciśnij.
  4. Powstałe mleko przelej do butelki i przechowuj 2-3 dni w lodówce.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pozostałą masę migdałową można wykorzystać do innego przepisu, np granoli


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy