Tu jesteś:
4
Składniki
1 litr/litra/litry/litrów
Mleko migdałowe
- 150 gramów Migdałów, bez skórki
- 1 litry wody mineralnej, niegazowanej, lub przegotowanej ostudzonej
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- Migdały wrzuć do naczynia zmiksuj 10s/obr10
- Do naczynia wlej 1l wody 1min/obr10.
- Dolną część varomy wyłóż gazą lub tkaniną tetrową i ustaw na misce lub innym dużym naczyniu. Następnie zawartość naczynia miksującego przelej na tkaninę i dobrze odciśnij.
- Powstałe mleko przelej do butelki i przechowuj 2-3 dni w lodówce.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
Pozostałą masę migdałową można wykorzystać do innego przepisu, np granoli
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz