Tu jesteś:
4
Składniki
1 litr/litra/litry/litrów
Mleko migdałowe
- 150 gramów Migdałów, bez skórki
- 1 litry wody mineralnej, niegazowanej, lub przegotowanej ostudzonej
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Migdały wrzuć do naczynia zmiksuj 10s/obr10
- Do naczynia wlej 1l wody 1min/obr10.
- Dolną część varomy wyłóż gazą lub tkaniną tetrową i ustaw na misce lub innym dużym naczyniu. Następnie zawartość naczynia miksującego przelej na tkaninę i dobrze odciśnij.
- Powstałe mleko przelej do butelki i przechowuj 2-3 dni w lodówce.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Pozostałą masę migdałową można wykorzystać do innego przepisu, np granoli
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz