Tu jesteś:
4
Składniki
Mleko migdałowe
- 80 g migdałów, ze skórką, Migdały zalać wrzątkiem. Po ok.5min. obrać ze skórek.
- 0,7 litra wody źródlanej, lub filtrowanej, Zalać obrane migdały wodą na parę godzin.
-
6
12h 0min
Czas całkowity 12h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Wlać migdały z wodą w której się moczyły do
"Blokada naczynia miksującego" i zmiksować 30s, obroty 10.
Włożyć gazę lub tetrę do koszyka i przecedzić mleko dokładnie wyciskając.
Miazgę migdałową można zamrozić i wykorzystać w innym przepisie.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz