3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mix jogurtowo-ziołowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • • ½ pęczka Natki pietruszki
  • • ½ pęczka koperku, bez łodyżek
  • • 1 liść świeżej szałwii lub 1 łyżeczka suszonej
  • • 1 liść świeżej melisy lub 1 łyżeczka suszonej
  • • 1 łyżeczka suszonego estragonu
  • • 20 szt. oliwek z nadzieniem paprykowym
  • • ½ pęczka posiekanego szczypiorku
  • • 350 g jogurtu, light
  • • szczypta soli
  • • szczypta białego pieprzu
  • • kilka kropli sosu Tabasco
  • • 100 g świeżej czerwonej papryki
  • • 4 wykałaczki
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. • Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, koperek, szałwię, melisę, estragon i 8
    oliwek, rozdrobnić czas: 3 s; opoz. 8.
    • Dodać szczypiorek, jogurt, sól, pieprz i tabasco, wymieszać (czas: 5 s; obroty: 5). 
    • Spróbować i ewentualnie doprawić.
    • Paprykę pokroić na kawałki i wraz z pozostałymi oliwkami nabić na wykałaczki.
    • Mix jogurtowy przelać do szklanek i ozdobić koreczkami.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy