Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
LIKIER RUMOWY
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 3 żółtka
- 1/2 l białego rumu
-
6
6min
Czas całkowity 6minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5
Przygotowanie
-
1. ZAŁOŻYĆ MOTYLEK. Do
wlać mleko dokładnie zmiksować z żółtkami 5 min/obr. 4.
2. Dodać rum i jeszcze raz zmieszać 1min/obr. 4.
3. Przelać do butelek. Przechowywać w lodówce, a przed użyciem zawsze energicznie wstrząsnąć.
LIKIER RUMOWY
11
Porady
Warianty smakowe: czekoladowy, z miętą, itp.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzA nie podgrzewa się likieru
A nie podgrzewa się likieru tak jak w tych wszystkich innych jajecznych?
Napewno wyprubuję
Napewno wyprubuję
Proponuję 50-100g czekolady
Proponuję 50-100g czekolady (zależy od każdego; smak czekolady również - próbowałam z deserową).
A ten brązowy na zdjęciu to
A ten brązowy na zdjęciu to czekoladowy? Czy tak samo najpierw wrzucić czekoladę i rozdrobnić no i ile ewewntualnie tej czekolady ?
Dziękuję
Dziękuję
Przed puntem pierwszym. Garść
Przed puntem pierwszym. Garść listków świeżej mięty (umytej i osuszonej) wrzucić przez otwór na wirujące noże i rozdrobnić (5-10s./obr.7). Zgarnąć kopystkę ze ścianek naczynia miskującego i czynność ewentualnie powtórzyć. Dalej postępować według przepisu.
A poproszę o wariant z
A poproszę o wariant z miętą.