Tu jesteś:
4
Składniki
1 butelka/butelki/butelek
Likier kajmakowy z masy krówkowej
- 250 gramów wódki
- 400 gramów Masy krówkowej
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Masę kajmakowa i wódkę umieścić w naczyniu miksującym. Miksować 30 s/obr. 6-8, tak aby uzyskac jednolitą masę.
Likier przelać do butelek lub słoików. Mozna przechowywać w lodowce, ale wowczas jest gesty. Trzeba pamiętać, zeby wczesniej przed podaniem wyciągnąć go z lodówki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzW przepisie jest napisane że proporcje na jedną...
W przepisie jest napisane że proporcje na jedną butelkę , ale o jakiej pojemności ? Ktoś móglby doradzić ?
goga566: to super, że smakuje
goga566: to super, że smakuje
Byskawiczny i pyszny
Byskawiczny i pyszny
Pyszny !!
Pyszny !!
daroo211...
daroo211:
ciesze sie
Dzisiaj zrobiony i bardzo smaczny
Dzisiaj zrobiony i bardzo smaczny
Muszę zrobić
Muszę zrobić