Tu jesteś:
4
Składniki
1 butelka/butelki/butelek
Likier dyniowy
- 600 g dynia Hokkaido, pokrojona na kawałki
- 300 g cukier trzcinowy
- 1 łyżeczek przyprawa dyniowa (pumpkin spice)
- 500 g mleko zagęszczone niesłodzone
- 400 g wódki
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksujacego włóż dynię, posiekaj 6s/obr 6, zgarnij kopystką na dno naczynia miksującego.
- Duś 15 minut / 90°C/obr 1
- Następnie miksuj 1 min /obr 10
- Zdejmij motylek, miksuj 1 min /obr 10, następnie przelej do butelki
- 4. Załóż motylek
- 5. Dodaj cukier trzcinowy, przyprawę dyniową, mleko zagęszczone i wódkę
- 6. Podgrzewaj 7min /70°C/obr 3
Mus z dyni
Likier
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przepis na przyprawę uniwersalną znajdziesz na Cookidoo w moim autorskim przepisie na Granolę Dyniową
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz