3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Likier a'la Baileys


Wydrukuj:
4

Składniki

1400 g

na likier

  • 150 gramów mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 500 gramów gotowej masy krówkowej
  • 30 gramów gorącej wody
  • 200 gramów śmietanki 30 % lub 36%
  • 1 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, płaska łyżeczka
  • 500 gramów czystej wódki

5

Przygotowanie

  1. Alkohol, masę krówkową i cukier puder umieścić w naczyniu miksujacym i wymieszać 60 s./ obr.4 ( do uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek)
  2. Kawę rozpuścić w niewielkiej ilości ( ok 30g) goracej wody.
  3. Nastawić thermomix na obr. 4 i stopniowo dodawać przez otwór w pokrywie rozpuszczoną kawę, śmietankę oraz mleko zagęszczone - do połączenia składników.
  4. Tak przygotowany likier przelać do butelek i odstawić na 2-3 dni do przegryzienia.
10
11

Porady

Z podanej ilości składników wychodzi 1,4 l likieru.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy