Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 150 g kostek lodu
- 40 g cukru lub ksylitolu
- 1 cytryna
- 1 grejpfrut
- 0,7 litra wody mineralnej lub przegotowanej
- 1 gałązka mięty
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzucamy cukier i mielimy na drobny proszek (6s/obr.
.
Grejpfruta i cytrynę obieramy, kroimy na mniejsze cząstki, a następnie usuwamy pestki i większe błonki.
Do
"Blokada naczynia miksującego" dodajemy owoce, oberwane (bez gałązki) listki mięty, kostki lody i wodę. Miksujemy (20s/obr.10).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczna. Ja dodałam zamiast 40 g cukru -...
Bardzo smaczna. Ja dodałam zamiast 40 g cukru - 80 g erytrytolu.