3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KAWA MIELONA DO EKSPRESU CIŚNIENIOWEGO


Wydrukuj:
4

Składniki

250 g

KAWA MIELONA DO EKSPRESU CIŚNIENIOWEGO

  • 250 g kawy ziarnistej
  • 6
    1min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    KAWA MIELONA DO EKSPRESU CIŚNIENIOWEGO
  1. wsypujemy do Blokada naczynia miksującego 250 gramów kawy ziarnistej, nakładamy miarkę. Mielimy 15-20 sekund, obroty 10. Co 5 sekund zatrzymujemy silnik i mieszamy kopystką sprawdzając grubość. Tak zmielona kawa nie zatyka ekspresu ciśnieniowego.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

mielenie 15 sekund może być za krótkie, wydłużmy po sprawdzeniu grubości o 5 sekund


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robiłam wcześnij na 30 sekund i trochę zatyka,...

    Zgłoszony przez ALOSZKA321 na kwietnia 29, 2019 at 19:43.

    Robiłam wcześnij na 30 sekund i trochę zatyka, myślę że ta opcja 20 sek bedzie idealna. sprawdzę i napiszę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze