Tu jesteś:
4
Składniki
250 g
KAWA MIELONA DO EKSPRESU CIŚNIENIOWEGO
- 250 g kawy ziarnistej
-
6
1min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- wsypujemy do "Blokada naczynia miksującego" 250 gramów kawy ziarnistej, nakładamy miarkę. Mielimy 15-20 sekund, obroty 10. Co 5 sekund zatrzymujemy silnik i mieszamy kopystką sprawdzając grubość. Tak zmielona kawa nie zatyka ekspresu ciśnieniowego.
KAWA MIELONA DO EKSPRESU CIŚNIENIOWEGO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
mielenie 15 sekund może być za krótkie, wydłużmy po sprawdzeniu grubości o 5 sekund
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRobiłam wcześnij na 30 sekund i trochę zatyka,...
Robiłam wcześnij na 30 sekund i trochę zatyka, myślę że ta opcja 20 sek bedzie idealna. sprawdzę i napiszę.