Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Kawa kuloodporna keto dieta
- 250 g Kawa zaparzona - 250 ml
- 2 łyżeczki Olej kokosowy (lub MCT) - 2 łyżeczki (10 g)
- 1 łyżek Masło - 1 łyżka (20 g)
- 2 szczypty Cynamon, kardamon, imbir - 2-3 szczypty
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wlewamy zaparzoną gorącą kawę, dodajemy masło, olej kokosowy, erytrol (opcjonalnie) i doprawiamy przyprawami. Gotujemy 1 min/ 80°C/ obr. 6.
2. Na koniec miksujemy 5 s/ obr. 10. Dzięki temu powstanie jeszcze lepsza pianka.
3. Przelewamy do filiżanek.
Kawa kuloodporna
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz