Tu jesteś:
4
Składniki
3 osoba/osoby
Kawa cappuccino z Thermomix
- 4 kostki gorzkiej czekolady
- 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
- 30 gramów likieru Amaretto
- 800 gramów mleko min 3%, im więcej tłuszczu będzie lepsza pianka
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Rozdrobnić kostki czekolady
"Miksowanie" 7 /10s
- Dodać 6 łyzeczek kawy rozpuszczalnej
- Wlać 30g likieru Amaretto (lub innego)
- Dodać 800g mleka
- Gotować całość przez 7 min /90oC/obr.3
- Ubić piankę miksując całość (bez motylka) 30s/poz.10
- Przelać kawę cappuccino do 3 szklanek
Wykonanie kawy cappuccino
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zamiast likeru Amaretto można dodać inny smak lub inny dodatek jak np.cukier waniliowy.
Można także dodać cukru
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz