3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jogurt sojowy naturalny


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Składniki:

  • bakteryjna kultura do jogurtu
  • 1 l mleka sojowego
5

Przygotowanie

  1. Mleko wlać do Closed lid.

     

  2. Dodać kultury jogurtu. Ogrzewać 10min./temp. 37/obr.2.

    Pozostawić na ok. 10 godz.

  3. Jogurt przelać do słoiczków.

    Przechowywać w lodówce do 7 dni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Do jogurtu możemy dodać owoce według upodobań, dosładzamy miodem (moje przepisy).

Jedną porcję jogurtu zostawiamy do zakwaszenia kolejnego.

Kultury do jogurty kupiłam na stronie: sklep.serowar.pl

Z przygotowanego jogurtu możemy także zrobić twarożek jogurtowy (moje przepisy).

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam z mleka koziego, dałam szczyptę i...

    Zgłoszony przez OlaDdz na lipca 11, 2018 at 21:24.

    Zrobiłam z mleka koziego, dałam szczyptę i czekam do rana tmrc_emoticons.)
    Jak zakwaszać kolejne jogurty, nie używając bakterii, tylko sam jogurt?
    I z tym twarożkiem nie rozumiem, jogurt jak jest, to nic nie robię, tylko przelewam, czy wymieszać muszę rano?
    A twarożek to się jakiś skrzep robi rano i to jego muszę wyjąć? A potem co z resztą po jogurcie?
    Robię to pierwszy raz, jutro jeszcze muszę z mleka kokosowego zrobić jogurty tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś jadłam go w wersji "sos

    Zgłoszony przez lidlog na marca 1, 2016 at 21:47.

    Dziś jadłam go w wersji "sos jogurtowy do deseru". Palce lizać. Polecam tmrc_emoticons.)))

    Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze