3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jogurt sojowy naturalny


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Składniki:

  • bakteryjna kultura do jogurtu
  • 1 l mleka sojowego
5

Przygotowanie

  1. Mleko wlać do Closed lid.

     

  2. Dodać kultury jogurtu. Ogrzewać 10min./temp. 37/obr.2.

    Pozostawić na ok. 10 godz.

  3. Jogurt przelać do słoiczków.

    Przechowywać w lodówce do 7 dni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Do jogurtu możemy dodać owoce według upodobań, dosładzamy miodem (moje przepisy).

Jedną porcję jogurtu zostawiamy do zakwaszenia kolejnego.

Kultury do jogurty kupiłam na stronie: sklep.serowar.pl

Z przygotowanego jogurtu możemy także zrobić twarożek jogurtowy (moje przepisy).

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam z mleka koziego, dałam szczyptę i...

    Zgłoszony przez OlaDdz na lipca 11, 2018 at 21:24.

    Zrobiłam z mleka koziego, dałam szczyptę i czekam do rana tmrc_emoticons.)
    Jak zakwaszać kolejne jogurty, nie używając bakterii, tylko sam jogurt?
    I z tym twarożkiem nie rozumiem, jogurt jak jest, to nic nie robię, tylko przelewam, czy wymieszać muszę rano?
    A twarożek to się jakiś skrzep robi rano i to jego muszę wyjąć? A potem co z resztą po jogurcie?
    Robię to pierwszy raz, jutro jeszcze muszę z mleka kokosowego zrobić jogurty tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś jadłam go w wersji "sos

    Zgłoszony przez lidlog na marca 1, 2016 at 21:47.

    Dziś jadłam go w wersji "sos jogurtowy do deseru". Palce lizać. Polecam tmrc_emoticons.)))

    Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze