3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jogurt naturalny


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Jogurt naturalny

  • 1 litry mleka 3,2% tluszczu
  • 1 porcje bakterii jogutowych
  • 6
    12h 10min
    Czas całkowity 12h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlej 1 litr mleka
  2. Wsyp starter jogurtowy lub jeśli 120 g jogurtu z poprzedniego razu
  3. Zamykamy misę i wybieramy program fermentacja/12godzin/45°C
  4. Przelewamy gotowy jogurt do dużego słoika lub kilku mniejszych, zamykamy słoik i pozostawiamy do wystygnięcia, następnie już ostudzonym wstawiamy do lodówki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy