Tu jesteś:
4
Składniki
7 porcja/porcje/porcji
- pęczek koperku
- 4 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki orzechów włoskich
- 1 l jogurtu naturalnego
- 2 duże zielone ogórki
- sól, pieprz.
-
6
1min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Orzechy umieścić w naczyniu i rozdrobnić - 5-6 sek./obr.5, wyjąć z naczynia.
Czosnek i koper wrzucić na wirujące noże 8 sek. /obr.7-8.
Ogórki obrać,przekroić na pół i usunąć pestki, dołożyć do czosnku z koperkiem - rozdrobnić 4 sek./obr.4.
Dodać pozostałe składniki - wymieszać - kilka sek./obroty wsteczne.
Chłodnik podawać mocno schłodzony -można również włożyć do każdej szklanki kostkę lodu.
Smacznego!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPoprostu idealny na upaly!!
Poprostu idealny na upaly!! Jest tak pyszny nawet z tymi orzechami, polecam!!!
Chłodnik robię bez orzechów.
Chłodnik robię bez orzechów. Wychodzi pyszny. Raz zrobiłam z gęstym jogurtem, niestety gęsta konsystencja nie nadaje się do tego chłodnika. Najlepiej smakuje z jogurtem z Lidla. Płaska łyżeczka soli wystarczy. Pychotka
Jest .... Ach brak słów taki
Jest .... Ach brak słów taki dobry
Dzięki wielkie, cieszę się
Dzięki wielkie,
cieszę się ,że smakowało
Pozdrawiam
Zupa pycha prze pani(shrek)
Zupa pycha prze pani(shrek)