3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tortilla żytnia a’la pizza


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • mały jogurt naturalny
  • około 300 -330 mąki żytniej
  • 2 łyżki oliwy
  • przyprawy do ciasta: bazylia, pieprz cayenne, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, sól morska
  • ketchup (przecier pomidorowy) lub ajvar paprykowy
  • Szynka
  • ser żółty (mozarella)
  • szpinak lub rukola
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid dodać jogrt naturalny, mąkę oliwę i przyprawy do ciasta. Wyrabiać czas 2min / obr. poz. Interwał Dough mode

    Przygotowane ciasto odkładamy do lodówki w folii na 30 min.

    Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy na 4 części. pojedyncze części rozwałkowujemy na placki i wstawiamy do zapieczenia do piekarnika ok 180 st. na ok 3-4 min.

    Następnie wyjmujemy, smarujemy sosem,  nakładamy ser i szynkę i wstawiamy do piekarnika ponownie na ok 5-7 min do zapieczenia (rozpuszczenia się sera)

    Na koniec do podania dania dodajemy świeżą rukole

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

dodatki dobieramy wg uznania


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • świetna alternatywa!

    Zgłoszony przez asiuleqqq na września 14, 2015 at 14:25.

    świetna alternatywa!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nie, nie trzeba żadnych

    Zgłoszony przez eliwona na sierpnia 26, 2015 at 14:30.

    nie, nie trzeba żadnych spulchniaczy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie potrzeba żadnych

    Zgłoszony przez Agn. na lipca 19, 2015 at 01:21.

    Nie potrzeba żadnych spulchniaczy albo drożdży?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • edyta1973 na mojej mące nie

    Zgłoszony przez eliwona na lipca 15, 2015 at 13:43.

    edyta1973 na mojej mące nie ma typu tmrc_emoticons.( wydaje mi się że może być! tmrc_emoticons.) powodzenia!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • robiłam z żytniej razowej, z

    Zgłoszony przez eliwona na lipca 15, 2015 at 13:42.

    robiłam z żytniej razowej, z pszennej nigdy nie próbowałam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy moze tez byc mąka

    Zgłoszony przez Veronika na lipca 14, 2015 at 13:10.

    Czy moze tez byc mąka pszenna?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypadaloby napisac jaka maka

    Zgłoszony przez edyta1973 na lipca 14, 2015 at 10:04.

    Wypadaloby napisac jaka maka zytnia razowa,  moze 650 czy inna?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smaczna! u nas tylko z innymi

    Zgłoszony przez Agata Michaud na marca 3, 2015 at 18:44.

    smaczna! u nas tylko z innymi dodatkami: cukinia, pieczarki, papryka, sos pomidorowy, koncentrat grzybowy, ser feta.

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze