Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- mały jogurt naturalny
- około 300 -330 mąki żytniej
- 2 łyżki oliwy
- przyprawy do ciasta: bazylia, pieprz cayenne, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, sól morska
- ketchup (przecier pomidorowy) lub ajvar paprykowy
- Szynka
- ser żółty (mozarella)
- szpinak lub rukola
-
6
25min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" dodać jogrt naturalny, mąkę oliwę i przyprawy do ciasta. Wyrabiać czas 2min / obr. poz. Interwał
"Ciasto"
Przygotowane ciasto odkładamy do lodówki w folii na 30 min.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy na 4 części. pojedyncze części rozwałkowujemy na placki i wstawiamy do zapieczenia do piekarnika ok 180 st. na ok 3-4 min.
Następnie wyjmujemy, smarujemy sosem, nakładamy ser i szynkę i wstawiamy do piekarnika ponownie na ok 5-7 min do zapieczenia (rozpuszczenia się sera)
Na koniec do podania dania dodajemy świeżą rukole
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
dodatki dobieramy wg uznania
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzświetna alternatywa!
świetna alternatywa!
nie, nie trzeba żadnych
nie, nie trzeba żadnych spulchniaczy
Nie potrzeba żadnych
Nie potrzeba żadnych spulchniaczy albo drożdży?
edyta1973 na mojej mące nie
edyta1973 na mojej mące nie ma typu
wydaje mi się że może być!
powodzenia!
robiłam z żytniej razowej, z
robiłam z żytniej razowej, z pszennej nigdy nie próbowałam
Czy moze tez byc mąka
Czy moze tez byc mąka pszenna?
Wypadaloby napisac jaka maka
Wypadaloby napisac jaka maka zytnia razowa, moze 650 czy inna?
smaczna! u nas tylko z innymi
smaczna! u nas tylko z innymi dodatkami: cukinia, pieczarki, papryka, sos pomidorowy, koncentrat grzybowy, ser feta.
Pozdrawiam
Agata