3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tortilla żytnia a’la pizza


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • mały jogurt naturalny
  • około 300 -330 mąki żytniej
  • 2 łyżki oliwy
  • przyprawy do ciasta: bazylia, pieprz cayenne, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, sól morska
  • ketchup (przecier pomidorowy) lub ajvar paprykowy
  • Szynka
  • ser żółty (mozarella)
  • szpinak lub rukola
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego dodać jogrt naturalny, mąkę oliwę i przyprawy do ciasta. Wyrabiać czas 2min / obr. poz. Interwał Ciasto

    Przygotowane ciasto odkładamy do lodówki w folii na 30 min.

    Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy na 4 części. pojedyncze części rozwałkowujemy na placki i wstawiamy do zapieczenia do piekarnika ok 180 st. na ok 3-4 min.

    Następnie wyjmujemy, smarujemy sosem,  nakładamy ser i szynkę i wstawiamy do piekarnika ponownie na ok 5-7 min do zapieczenia (rozpuszczenia się sera)

    Na koniec do podania dania dodajemy świeżą rukole

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

dodatki dobieramy wg uznania


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • świetna alternatywa!

    Zgłoszony przez asiuleqqq na września 14, 2015 at 14:25.

    świetna alternatywa!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nie, nie trzeba żadnych

    Zgłoszony przez eliwona na sierpnia 26, 2015 at 14:30.

    nie, nie trzeba żadnych spulchniaczy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie potrzeba żadnych

    Zgłoszony przez Agn. na lipca 19, 2015 at 01:21.

    Nie potrzeba żadnych spulchniaczy albo drożdży?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • edyta1973 na mojej mące nie

    Zgłoszony przez eliwona na lipca 15, 2015 at 13:43.

    edyta1973 na mojej mące nie ma typu tmrc_emoticons.( wydaje mi się że może być! tmrc_emoticons.) powodzenia!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • robiłam z żytniej razowej, z

    Zgłoszony przez eliwona na lipca 15, 2015 at 13:42.

    robiłam z żytniej razowej, z pszennej nigdy nie próbowałam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy moze tez byc mąka

    Zgłoszony przez Veronika na lipca 14, 2015 at 13:10.

    Czy moze tez byc mąka pszenna?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypadaloby napisac jaka maka

    Zgłoszony przez edyta1973 na lipca 14, 2015 at 10:04.

    Wypadaloby napisac jaka maka zytnia razowa,  moze 650 czy inna?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smaczna! u nas tylko z innymi

    Zgłoszony przez Agata Michaud na marca 3, 2015 at 18:44.

    smaczna! u nas tylko z innymi dodatkami: cukinia, pieczarki, papryka, sos pomidorowy, koncentrat grzybowy, ser feta.

    Pozdrawiam


    Agata 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze