thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
20 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 14/11/12
zmieniono dnia: 14/11/12

Składniki

Ciasto

  • 600 gramów ugotowanych ziemniakow
  • 50 gramów parmezanu, tartego
  • 80 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 2 jajka kurze
  • 1 mała papryczka chilli
  • sòl, pieprz, kminek

Nadzienie

  • 150 gramów serka kremowego
  • szpinak, szynka..... itd., wg upodoban

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki: 40sek / obr 5. Strzykawka lub sac a poche formowac "kupki", piec w goracym piekarniku: 190° / 8-10min. Wystudzic. W miedzyczasie przygotowac nadzienie: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc skladniki: 10sek / obr 5. Smarowac ciasteczka, skladac po 2.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasteczka ziemniaczane

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 14, 2012 at 23:52

    Gabrysiu, dla mnie nie sa bardzo pikantne, ale moga dac sie troche odczuc, kto nie jest zbytnio przyzwyczajony tmrc_emoticons.;)  Mozna spokojnie pominac papryczke tmrc_emoticons.;) Big Smile Big Smile Love Love  I po klopocie tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

  • listopada 14, 2012 at 20:30

    Love  Veroniczko, takich ciasteczek to jeszcze nigdy nie jadłam ani też nie słyszałam o takim przepisie. Rozumiem, że mogą stanowic fajną przystawkę. Tylko czy ta papryczka chilli nie jest zbyt ostra? Jaki one mają smak po upieczeniu? Są bardzo pikantne?