3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta z kurczakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • Farsz:
  • 20 dag.gotowanego mięsa z kurczaka
  • 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • Ciasto:
  • 8 dag. masła
  • 10 dag.mąki
  • szczypta soli
  • kilka gałązek tymianku
  • 6
    45min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w małą kostkę.Oprószamy pieprzem,solą i papryką.Podsmażamy bez tłuszczu na rozgrzanej patelni.
    . Przygotowujemy ciasto:masło siekamy,wsypujemy mąkę oraz sól i energicznie zagniatamy.Powinno odchodzić od rąk i brzegów naczynia.Jeśli jest zbyt suche,dodajemy odrobinę masła.Tymianek myjemy i osuszamy.Listki obrywamy i drobno siekamy.Dodajemy do ciasta.Lekko schładzamy.
    Ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy.Jeden placek przekładamy do wyłożonej pergaminem formy.Wykładamy mięso,przykrywamy drugim plackiem.Brzegi zlepiamy.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.Po ok.6 minutach zmniejszamy temperaturę do 170 stopni i pieczemy 10 minut.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepraszam, że pytam ale czy

    Zgłoszony przez monika6500 na października 17, 2013 at 05:59.

    tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.-( Sad" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/aw.png" alt="tmrc_emoticons.(" height="19" width="19"> Przepraszam, że pytam ale czy ciasta nie można przygotować w TM ? Przecież po to On jest. tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.-( Sad" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/aw.png" alt="tmrc_emoticons.(" height="19" width="19"> Ręcznie...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szkoda, że nic na temat

    Zgłoszony przez mariusz_rze na lutego 28, 2011 at 09:48.

    Szkoda, że nic na temat przygotowania w thermomixie.

    To chyba nie na to forum.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze