Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
ciasto na pierogi według Mixi
- 550 g mąki pszennej
- 30 g oleju
- 300 g ciepłej wody
farsz
- 500 g sera twarogowego
- 4 łyżki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego, albo zrobionego w TM
- 1 surowe żółtko
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wstaw wodę osól ja jeszcze dolewam łyżeczkę oleju (żeby się nie sklejały).Wrzucaj na gotującą wodę. Gotuj 2minuty od wypłynięcia .Podawaj ze śmietaną lub polane masłem
ciasta
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedztortuga90:bardzo się cieszę że dopasowałam....
tortuga90:bardzo się cieszę że dopasowałam. Lepiej mniej cukru , ale spokojnie można po wierzchu z cynamonem posypać
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Ciasto super, dobrze się rozwałkowuje i skleja ...
Ciasto super, dobrze się rozwałkowuje i skleja
Farsz jest też ekstra tylko jak dla nas trochę za mało slodki ale to już zależy od gustu. Dziękuję za taki super przepis.
Wiserna102: bardzo mi miło że mogłam pomóc.
Wiserna102: bardzo mi miło że mogłam pomóc.
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Rewelacja! Pierwszy raz robiłam pierogi 🙄 i od...
Rewelacja! Pierwszy raz robiłam pierogi 🙄 i od razu taki sukces 🙃 , oczywiście dzięki przepisowi! Zrobiłam podwójną porcję i tylko trochę zostało do zamrożenia 😳. Rodzinka pożera je od obiadu, przez podwieczorek do kolacji 😂.
Super przepis ciasta na pierogi. Można stosować...
Super przepis ciasta na pierogi. Można stosować do różnych farszów. Ciasto jest bardzo delikatne. Wychodzi około 70 pierogów. Przepis sprawdzony z nadzieniem ruskim i pieczarkowym. Polecam👍
Wachu:Bardzo się cieszę że smakowało
Wachu:Bardzo się cieszę że smakowało
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Przepis rewelacja 👌...
Przepis rewelacja 👌
Idealnie dobrane proporcje składników 😎
Super cieszę się . Życzę smacznego
Super cieszę się . Życzę smacznego
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dołączam się do podziękowań za super przepis...
Dołączam się do podziękowań za super przepis ma pirogi z serem.
Super przepis
Super przepis
Ciesz3 si bardzo e smakoway Ciasto uniwersalne do...
Ciesz3 się bardzo że smakowały . Ciasto uniwersalne do wszystkich farszów
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Bardzo dobre ciasto Jest plastyczne i nie klei si...
Bardzo dobre ciasto. Jest plastyczne i nie klei się. Farsz też pyszny. Polecam i dziękuję za przepis
pierwszy raz w swoim życiu robiłam pierogi po...
pierwszy raz w swoim życiu robiłam pierogi po prostu niebo w gębie polecam ten przepus jest super
Smacznego
Smacznego
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
pierogi bardzo smaczne
pierogi bardzo smaczne zarówno ciasto, jak i farsz
Bardzo się cieszę że
Bardzo się cieszę że smakowało
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dzisiaj potrzebowałam
Dzisiaj potrzebowałam przepisu na farsz do pierogów.
Znalazłam go tutaj i wyszedł świetny - DZIĘKUJĘ
Pierwszy raz słyszę żeby z
Pierwszy raz słyszę żeby z tego przepisu ciasto było kleiste ,jest ciągliwe ,a jeżeli zrobiło się kleiste to trzeba było podsypać mąką.Mąka mące nie równa a i ciepła woda też ma znaczenie
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
ciasto bardzo kleiste,
ciasto bardzo kleiste, niestety nie polecam przepisu.
Pierogi I klasa Pychotka
Pierogi I klasa
Pychotka 
Dziękuję za miły wpis i
Dziękuję za miły wpis i zapraszam ponownie jak nie znajdziesz innego
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Moje pierwsze pierogi
Moje pierwsze pierogi całkowicie własnej roboty. Mojej drugiej połówce smakowały i to najważniejsze, bo dla niego były
. Ciasto ma super konsystencję i łatwo się wałkuje. Jak dla mnie cisto ma inny smak niż pierogi mojej babci, więc pewnie będę dalej szukać.
Dziękuję Grażynko cieszę się
Dziękuję Grażynko
cieszę się że smakowały 
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Haniu masz u mnie 6+ pierożki
Bardzo sie cieszę ,że
Bardzo sie cieszę ,że smakowało i nieśmiało o gwiazdki poproszę
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
REEWWLLLAAACCCJJJJA
REEWWLLLAAACCCJJJJA
Super cieszę się Kasiu ,że
Super cieszę się Kasiu ,że wyszły a modyfikacje są jak najbardziej wskazane .Ja cynamonem sypę po wierzchu bo nie wszyscy domownicy lubią .
A ciasto jest uniwersalne do wszystkich farszów łącznie z jagodami 
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Przepis super, pierogi wyszły
Przepis super, pierogi wyszły przepyszne, ja dodałam jeszcze do masy odrobinę cynamonu dla smaku
Pozdrawiam
Na zdrowie cieszę się ,że
Na zdrowie
cieszę się ,że smakowało 
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Właśnie ja i moja rodzina
Właśnie ja i moja rodzina najedliśmy się jak bączki.... Rewelacyjne!!!!
Super przepis , ja do farszu
Super przepis , ja do farszu dodaję jeszcze budyń waniliowy spróbujcie
(oczywiście w proszku)
:bigsmile:Cieszę się że
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Haniu zrobilam Twoje pierozki
Haniu zrobilam Twoje pierozki wczoraj na obiadek - pysznosci. Dodalam jeszcze rodzynki do srodka i polalam jogurtem
polecam wszystkim
dziekuje Haniu
pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
:bigsmile:Właśnie naszło
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Uwielbiam pierogi, Haniu
Uwielbiam pierogi, Haniu dziękuję za przypomnienie przepisu na słodkie pierogi
Pozdrawiam 