3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pierogi z serem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

ciasto na pierogi według Mixi

  • 550 g mąki pszennej
  • 30 g oleju
  • 300 g ciepłej wody

farsz

  • 500 g sera twarogowego
  • 4 łyżki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego, albo zrobionego w TM
  • 1 surowe żółtko
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasta
  1. Wszystkie składniki wkładamy do Closed lid i wyrabiamy  1min/Dough mode Ja dzielę na malutkie części i każdą z nich wałkuję ,można standardowo rozwałkować i wyciąć szklanką

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Zrób farsz :włóż do Closed lid pokruszony ser ,cukry,żółtko i utrzyj 30sek/5.Opcjonalnie można włożyć rodzynki ,cynamon, skórkę pomarańczową lub cytrynową

  4. Na rozwałkowane placuszki kładż łyżeczką nadzienie ,dobrze zlepiaj

  5. Wstaw wodę osól ja jeszcze dolewam łyżeczkę oleju (żeby się nie sklejały).Wrzucaj na gotującą wodę. Gotuj 2minuty od wypłynięcia .Podawaj ze śmietaną lub polane masłem

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super przepis

    Zgłoszony przez hanka80 na października 10, 2017 at 20:22.

    Super przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesz3 si bardzo e smakoway Ciasto uniwersalne do...

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 27, 2017 at 17:20.

    Ciesz3 się bardzo że smakowały . Ciasto uniwersalne do wszystkich farszów

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto Jest plastyczne i nie klei si...

    Zgłoszony przez Cooking-Queen na czerwca 27, 2017 at 17:16.

    Bardzo dobre ciasto. Jest plastyczne i nie klei się. Farsz też pyszny. Polecam i dziękuję za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pierwszy raz w swoim życiu robiłam pierogi po...

    Zgłoszony przez Zofia1954 na października 20, 2016 at 20:01.

    pierwszy raz w swoim życiu robiłam pierogi po prostu niebo w gębie polecam ten przepus jest super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smacznego  

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 16, 2016 at 11:09.

    Smacznego Cooking 7 

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pierogi bardzo smaczne

    Zgłoszony przez milford na września 14, 2016 at 14:54.

    pierogi bardzo smaczne zarówno ciasto, jak i farsztmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 4, 2016 at 17:38.

    Bardzo się cieszę że smakowało

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj potrzebowałam

    Zgłoszony przez agatron na maja 4, 2016 at 16:38.

    Dzisiaj potrzebowałam przepisu na farsz do pierogów.

    Znalazłam go tutaj i wyszedł świetny - DZIĘKUJĘ tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierwszy raz słyszę żeby z

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 9, 2016 at 17:12.

    Pierwszy raz słyszę żeby z tego przepisu ciasto było kleiste ,jest ciągliwe ,a jeżeli zrobiło się kleiste to trzeba było podsypać mąką.Mąka mące nie równa a i ciepła woda też ma znaczenie

     

     

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto bardzo kleiste,

    Zgłoszony przez BEATA URBAŃCZYK na kwietnia 8, 2016 at 18:39.

    ciasto bardzo kleiste, niestety nie polecam przepisu. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierogi I klasa  Pychotka  

    Zgłoszony przez agniesia528 na stycznia 30, 2016 at 17:08.

    Pierogi I klasa  tmrc_emoticons.;) Pychotka Cooking 6

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za miły wpis i

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na stycznia 3, 2016 at 09:00.

    Dziękuję za miły wpis i zapraszam ponownie jak nie znajdziesz innego

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje pierwsze pierogi

    Zgłoszony przez Mari na stycznia 2, 2016 at 23:05.

    Moje pierwsze pierogi całkowicie własnej roboty. Mojej drugiej połówce smakowały i to najważniejsze, bo dla niego były tmrc_emoticons.;). Ciasto ma super konsystencję i łatwo się wałkuje. Jak dla mnie cisto ma inny smak niż pierogi mojej babci, więc pewnie będę dalej szukać.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję Grażynko cieszę się

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 20, 2015 at 11:59.

    Dziękuję Grażynko tmrc_emoticons.D cieszę się że smakowały Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu masz u mnie 6+ pierożki

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 20, 2015 at 10:26.

    Love Haniu masz u mnie 6+ pierożki pychotka Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo sie cieszę ,że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 13, 2015 at 04:02.

    Bardzo sie cieszę ,że smakowało i nieśmiało o gwiazdki poproszę tmrc_emoticons.D

     

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REEWWLLLAAACCCJJJJA 

    Zgłoszony przez Limonka na marca 10, 2015 at 19:28.

    REEWWLLLAAACCCJJJJA  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super cieszę się Kasiu ,że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 3, 2015 at 03:55.

    Super cieszę się Kasiu ,że wyszły a modyfikacje są jak najbardziej wskazane .Ja cynamonem sypę po wierzchu bo nie wszyscy domownicy lubią . tmrc_emoticons.;)  A ciasto jest uniwersalne do wszystkich farszów łącznie z jagodami  tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super, pierogi wyszły

    Zgłoszony przez kasia78 na marca 2, 2015 at 22:55.

    Przepis super, pierogi wyszły przepyszne, ja dodałam jeszcze do masy odrobinę cynamonu dla smaku tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na zdrowie cieszę się ,że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 17, 2014 at 04:52.

    Na zdrowie Big Smile cieszę się ,że smakowało Cooking 1

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie ja i moja rodzina

    Zgłoszony przez czarownica773 na listopada 15, 2014 at 15:57.

    Właśnie ja i moja rodzina najedliśmy się jak bączki.... Rewelacyjne!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis , ja do farszu

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 22, 2014 at 16:02.

    Super przepis , ja do farszu dodaję jeszcze budyń waniliowy spróbujcie tmrc_emoticons.) (oczywiście w proszku)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Cieszę się że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 28, 2013 at 10:51.

    Big SmileCieszę się że smakowaly Love Love Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu zrobilam Twoje pierozki

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 28, 2013 at 10:20.

    Haniu zrobilam Twoje pierozki wczoraj na obiadek - pysznosci. Dodalam jeszcze rodzynki do srodka i polalam jogurtem  tmrc_emoticons.D  polecam wszystkim tmrc_emoticons.D dziekuje Haniu tmrc_emoticons.) pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Właśnie naszło

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 26, 2013 at 16:02.

    Big SmileWłaśnie naszło moich na pierogi tmrc_emoticons.;) a na przepisowni nie znalazłam ,to wstawiłam.Myślę ,że każdemu się może przydać. tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam pierogi, Haniu

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 26, 2013 at 15:16.

    Uwielbiam pierogi, Haniu dziękuję za przypomnienie przepisu na słodkie pierogi tmrc_emoticons.D Big Smile Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze