3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi włoskie


Wydrukuj:
4

Składniki

CIASTO

  • 2,5 MT letniej wody
  • 1 jajko całe
  • 2 łyżki oleju
  • 560 g mąki pszennej

FARSZ

  • 250 g wieprzowiny
  • 250 g cielęciny
  • 200 g żółtego sera
  • sól,pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki 1łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto włożyć do naczynia w podanej kolejności i wyrabiać- czas 1 min, obroty poz. Interwał. Następnie mięso wieprzowe zemleć- czas 10s, obroty poz.7, wyłożyć, mięso cielęce zemleć- czas 10s, obroty poz.7. Ser zetrzeć - czas 10s, obroty poz.7. Mięso podsmażyć na patelni, przełożyć do naczynia, dodać połowę żółtego sera, natkę pietruszki, przyprawy, wymieszać-czas 10s,obroty poz.4.

    Wykonane ciasto rozwałkować i uformować pierogi,napełnić je farszem i gotować w osolonej wodzie (3-4 min od wypłynięcia pierogów na powierzchnię). Po ugotowaniu przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać roztopionym masłem i posypać żółtym serem, zapiec w piekarniku.

    Smacznego tmrc_emoticons.)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • hmm szczerze mówiąć wzięłam

    Zgłoszony przez moniczka1994 na stycznia 11, 2013 at 17:50.

    hmm szczerze mówiąć wzięłam ten przepis z książki, nic nie zmieniając, więc to już nie ode mnie zależy nazwa.

    Pozdrawiam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moniko a co włoskiego jest w

    Zgłoszony przez mamcia na stycznia 10, 2013 at 20:23.

    Moniko a co włoskiego jest w tych pierogach? Włochy kojarzą mi się z dużą ilością różnorakich ziół, np: bazylią, tymiankiem...  i oczywiście parmezan!  Sam żółty ser to chyba troszkę za mało na taką nazwę? Ale może się mylę

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze