Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

CIASTO

  • 2,5 MT letniej wody
  • 1 jajko całe
  • 2 łyżki oleju
  • 560 g mąki pszennej

FARSZ

  • 250 g wieprzowiny
  • 250 g cielęciny
  • 200 g żółtego sera
  • sól,pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki 1łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto włożyć do naczynia w podanej kolejności i wyrabiać- czas 1 min, obroty poz. Interwał. Następnie mięso wieprzowe zemleć- czas 10s, obroty poz.7, wyłożyć, mięso cielęce zemleć- czas 10s, obroty poz.7. Ser zetrzeć - czas 10s, obroty poz.7. Mięso podsmażyć na patelni, przełożyć do naczynia, dodać połowę żółtego sera, natkę pietruszki, przyprawy, wymieszać-czas 10s,obroty poz.4.

    Wykonane ciasto rozwałkować i uformować pierogi,napełnić je farszem i gotować w osolonej wodzie (3-4 min od wypłynięcia pierogów na powierzchnię). Po ugotowaniu przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać roztopionym masłem i posypać żółtym serem, zapiec w piekarniku.

    Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierogi włoskie

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 11, 2013 at 17:50

    hmm szczerze mówiąć wzięłam ten przepis z książki, nic nie zmieniając, więc to już nie ode mnie zależy nazwa.

    Pozdrawiam tmrc_emoticons.;)

  • stycznia 10, 2013 at 20:23

    Moniko a co włoskiego jest w tych pierogach? Włochy kojarzą mi się z dużą ilością różnorakich ziół, np: bazylią, tymiankiem...  i oczywiście parmezan!  Sam żółty ser to chyba troszkę za mało na taką nazwę? Ale może się mylę

Are you sure to delete this comment ?