3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pieczone kiełbaski z porami w sosie śmietanowym


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 4 kiełbaski do pieczenia
  • 350 g porów

przystawka

  • 650 g ziemniaków

sos

  • 200 g słodkiej śmietany
  • 100 g białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 1 szczypty pieprzu cayenne
  • 6
    52min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Umyte pory pokroić w talarki

    2. Kiełbaski ułożyć na waromie, na nich ułożyć pory

    3. Obrane i pokrojone ziemniaki umieścić w koszyczku

    4. Do naczynia miksującego wlać 7 miarek wody, zawiesić koszyczek z ziemniakami, zamknąć naczynie i nałożyć przystawkę VAROMA. Gotować czas 30-35 min/ temp. VAROMA/ obr. poz. 1

    5. Po zakączeniu wylać wodę z naczynia, nałożyć motylek

    6. Wlać do naczynia wino, dodać mąkę i śmietanę, gotować 2min./temp. 90 st./obr. poz.2

    7. Doprawić solą ziołową i pieprzem Cayenne

    8. Zdjąć motylek, do sosu dodać pory i mieszać używając kopystki przez ok. 5 sek./obr. poz. 1

    9. Pory w śmietanie rozłożyć na talerzach, na pory położyć kiełbaski a obok ziemniaki

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy