PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 4 kiełbaski do pieczenia
- 350 g porów
przystawka
- 650 g ziemniaków
sos
- 200 g słodkiej śmietany
- 100 g białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczki mąki kukurydzianej
- 1 szczypty pieprzu cayenne
-
6
52min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Umyte pory pokroić w talarki
2. Kiełbaski ułożyć na waromie, na nich ułożyć pory
3. Obrane i pokrojone ziemniaki umieścić w koszyczku
4. Do naczynia miksującego wlać 7 miarek wody, zawiesić koszyczek z ziemniakami, zamknąć naczynie i nałożyć przystawkę VAROMA. Gotować czas 30-35 min/ temp. VAROMA/ obr. poz. 1
5. Po zakączeniu wylać wodę z naczynia, nałożyć motylek
6. Wlać do naczynia wino, dodać mąkę i śmietanę, gotować 2min./temp. 90 st./obr. poz.2
7. Doprawić solą ziołową i pieprzem Cayenne
8. Zdjąć motylek, do sosu dodać pory i mieszać używając kopystki przez ok. 5 sek./obr. poz. 1
9. Pory w śmietanie rozłożyć na talerzach, na pory położyć kiełbaski a obok ziemniaki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Motylek
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz