Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
Budyń
- 150 g kasza jaglana
- 1000 g woda
- 100 g wiórki kokosowe
- 30 g olej kokosowy
- 200 g banany
-
6
30h 0min
Czas całkowity 30h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1- kaszę uprażyć 1,5min, Var, obr1
2- dodać wodę i gotować 25 min, 100 st, obr3
3- dodać wiórki, olej, banany i zmiksować 1 min, obr8
4- przelać na talerze
Budyń kokosowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeżeli budyń za mało słodki to dodać cukru trzcinowego lub miodu wedle uznania.
Gdy budyń całkowicie wystygnie i zrobi się bardzo gęsty można dodać letniej wody, miodu i zmiksować - powstanie z tego smakowity mus jaglano kokosowy.
Polecam
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobre śniadanko!!! Na koniec polałam...
Bardzo dobre śniadanko!!! Na koniec polałam sokiem- pycha!!!
Dodałam cynamonu i maliny. Wyszło przepyszne...
Dodałam cynamonu i maliny. Wyszło przepyszne 😋
Zdrowa jaglanka, ciekawy smak
Zdrowa jaglanka, ciekawy smak
dzis wypróbuje
dzis wypróbuje