Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Czekoladowa gryczanka by Thermodieta.pl
- 30 g Czekolada gorzka 80 %, 6 kostek
- 150 gramy kasza gryczana niepalona
- 400 gramy mleczko kokosowe
- 200 gramy woda
- 360 gramy jabłko
- 30 gramy masło orzechowe
- 150 gramy banan
- 3 łyżeczki kakao
- 30 gramy erytrol
-
6
18min
Czas całkowity 18minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
9
5
Przygotowanie
- Czekoladę siekamy 5 s/obr.5. Odkładamy do miseczki.
Do naczynia miksującego wsypujemy kaszę, wlewamy mleczko i wodę.
Nakładamy dolną część Varomy i wkładamy do niej pokrojone w ćwiartki jabłko.
Zamykamy naczynie i gotujemy 15 min/Varoma/obr. wsteczne 1.
Ściągamy nakładkę Varomy na bok.
Do ugotowanej kaszy, dodajemy pozostałe składniki. Blendujemy 30 s/obr.10. Zgarniamy kopystką ze ścianek kielicha na dno. Blendujemy kolejne 30 s/obr.10.
Przekładamy gryczankę do miski. Dekorujemy ją uparowanym jabłkiem i posiekaną czekoladą.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz