3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekoladowa gryczanka by Thermodieta.pl


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Czekoladowa gryczanka by Thermodieta.pl

  • 30 g Czekolada gorzka 80 %, 6 kostek
  • 150 gramy kasza gryczana niepalona
  • 400 gramy mleczko kokosowe
  • 200 gramy woda
  • 360 gramy jabłko
  • 30 gramy masło orzechowe
  • 150 gramy banan
  • 3 łyżeczki kakao
  • 30 gramy erytrol
  • 6
    18min
    Czas całkowity 18min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Czekoladę siekamy 5 s/obr.5. Odkładamy do miseczki.
    Do naczynia miksującego wsypujemy kaszę, wlewamy mleczko i wodę.
    Nakładamy dolną część Varomy i wkładamy do niej pokrojone w ćwiartki jabłko.
    Zamykamy naczynie i gotujemy 15 min/Varoma/obr. wsteczne 1.
    Ściągamy nakładkę Varomy na bok.
    Do ugotowanej kaszy, dodajemy pozostałe składniki. Blendujemy 30 s/obr.10. Zgarniamy kopystką ze ścianek kielicha na dno. Blendujemy kolejne 30 s/obr.10.
    Przekładamy gryczankę do miski. Dekorujemy ją uparowanym jabłkiem i posiekaną czekoladą.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy