Cześć wszystkim!
Od czerwca jestem posiadaczką Thermomixa i korzystam z przepisowni ale dopiero teraz trafiłam na forum.
Mam na imię Ewa, mam dwójkę cudnych dzieci 4 i 6 lat. Wraz z mężem i psiakiem mieszkamy w Warszawie.
Na codzień unikamy nabiału, cukru, białej mąki i mięsa. Wyjątkiem są ciasteczka i słodkości, które robię dla córki do szkoły a wcześniej jako zdrowy domowy słodycz. Na spotkania ze znajomymi czy rodziną przygotowuję wszystko sama: gotuję, piekę i serwuję alkohole. Lubię to robić dopiero odkąd mam Thermomixa, teraz wszystko wydaje się prostrze Prowadzimy zdrowy tryb życia, dużo sportów uprawiamy, większość potraw przygotowujemy z produktów eko lub kupionych bezpośrednio o producentów-co się oczywiście da. Mój mąż jest wyczulony na punkcie zdrowych kosmetyków dla rodziny a ja produktów żywieniowych więc się nieźle dobraliśmy
Oczywiście znajomi się z nas śmieją jak nas odwiedzają a na naszym stole zamiast tradycyjnego kotleta, ziemniaków i surówki plus 2h gotowanej zupy z vegetą/kostką rosołową są kotlety jaglane pieczone w piekarniku plus warzywa gotowane na parze a zupa z Thermomixa w 25min na moim bulionie warzywnym lub z kury "wsiowej". Mi z tym dobrze więc się nie przejmuję.
Mam nadzieję, że zagoszczę u Was na dłużej.