Przejdź do treści

Forum Nastolatki gotują w Thermomixie

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Poszukujemy przepisów, które są najlepsze dla nastolatków:

- atrakcyjne i smaczne

-łatwe w przygotowaniu również przez osoby nastoletnie tmrc_emoticons.smile

Propozycje z Facebooka:

Sylwia Rylewicz Koktajle ! tmrc_emoticons.smile Lody ! Musy ! tmrc_emoticons.smile W tym się da zrobić wszystko tmrc_emoticons.smile szybko i łatwo tmrc_emoticons.smile

Sylwia Rylewicz Thermomix ♥

Grażyna Górszczyk wszystkoo ! tmrc_emoticons.lol

Karolinka Karolcia spaghetti tmrc_emoticons.smile

Aneta Górska Grachamki,sok pietruszkowy(maksymalny jest)owocowe soki,dżemy,sałatki! Można wymieniać i wymieniać....w nim się da wszystko zrobić...przedewszystkim bez konserwantów !

Sylwia Piosik naleśniki pyszne pizza szybko i wygodnie babka dwu kolorowa , lody kawa mrożona soki owocowe.

Marzenna Stokłosa mleczko bananowe, czekolada na gorąco, shake truskawkowy... itd, itd... tmrc_emoticons.smiletmrc_emoticons.smiletmrc_emoticons.smile

Proponuję kruche ciasteczka z Radości Gotowania". Latwe, można wymyślać rózne kształty i baaardzo smaczne. tmrc_emoticons.bigsmile

super tmrc_emoticons.smile

cd. pomysłów facebookowych:

Magdalena Kruk-Ołpińska Domowe smoothies, ciasteczka owsiane i wszelkie rodzaje pizzytmrc_emoticons.wink.

Monika Błaszczyk Paluchy z przepisu ciasta na pizze z sosikiem czosnkowym, można dla urozmaicenia dodać do ciasta szyneczkę lub oliweczki tmrc_emoticons.smile

Helena Perec nastolatek(tka) może ugotować praktycznie wszystko

Małgorzata Lenska wszystkie zawierające głównie warzywa tmrc_emoticons.wink

Myślę, że bułeczki na śniadanko nastolatki też przygotują bez problemu i jakąś pastę na kanapki np. z twarożku i rzodkiewki tmrc_emoticons.lol

z pewnością wszelkie sosy do pizzy i chipsów, tudzież sama pizza tmrc_emoticons.smile

Ostatnio robienie pizzy w domu robi się modne, może ta moda dotyczy też nastolatków ?

Moje córki nastolatki zrobiły dziś na kolację "zawijane hoddogi"  To taki prosty przepis, wypatrzony gdzieś przez moją Mamusię i bardzo się wszystkim spodobał. W orginale były parówki ale w mojej rodzinie parówek się nie jada (wiem z czego i jak są robione  tmrc_emoticons.crazy &nbsptmrc_emoticons.wink i zastępujemy je cienkimi kiełbaskami, np. bawarskimi. Na 10 szt takich kiełbasek trzeba zrobić jedną porcję ( z 300g mąki) ciasta na pizzę i jak ciasto podrośnie podzielić je na 10 porcjii, rozwałkowac na długie waleczki i okręcić każdym jedną kiełbaskę. Ułożyć na blaszce z papierem, posmarować rozmąconym jajkiem, posypać tymiankiem, sezamem, siemieniem, makiem... wg upodobań  tmrc_emoticons.smile poczekać aż ciasto znów podrośnie i upiec 20 minut w temp.200*C.

Przepis jest naprawdę super na czas wspólnie spędzony przez nastolatki w kuchni, słychać wtedy salwy śmiechu. Przy okazji czekając na efekt swojej pracy, robią sobie zdrowe soki (ostatnio pomidorowe)  tmrc_emoticons.smile   

Mój syn bardzo lubi musy i koktajle tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol kisielki i soki przygotowane w TM tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Magi, a w jakim wieku masz syna? Sam robi w TM to co lubi?

Mój syn ma 11 lat, więc jak na razie ja mu pomagam tmrc_emoticons.lol a on wymysla różne opcje tmrc_emoticons.lol myslę, że niedługo bedzie sam robił wszystko co lubi w TM

Moje "dziecko"  robi wszystkotmrc_emoticons.wink  Jak stwierdzila, czytac umie, wiec poczyta, a reszta sama sie zrobi w TM tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Gotowac troche umie, wiec tym bardziej sobie poradzi tmrc_emoticons.bigsmile   Z ciastami i pieczeniem, tez nie ma problemòw tmrc_emoticons.bigsmile   Wiadomo, moja krewtmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  W TM da sie zrobic wszystko w wieku .....- nastu lat.... Starczy umiec czytac tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

A moja córka ma 9 lat i robi w thermomixie absolutnie wszystko.....potrafi więcej w sferze kulinarnej niż niejedna moja koleżanka.Ostatnio zrobiła np  ciasto Jerzyk z książki Najlepsze Przepisy Urzytkowników Przepisowni-kto ją ma niech cieszy,kto nie koniecznie niech wypatruje kiedy będzie w sprzedaży.  tmrc_emoticons.cooking_7

tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink Agnieszko, to rośnie Ci Master Szef! Podziwiam, podziwiam! Wykorzystaj te kulinarne zdolności Córki , pomóż jej się rozwinąć w tej dzidzinie. Kto wie?