Przejdź do treści

Forum Najlepsze śniadanie z Thermomixem

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Zależy ale w tygodniu głównie owsianka z owocami czasami z masłem orzechowym, jajecznica. W weekend wspólnie z rodziną omlety. naleśniki, pasta z tuńczyka, Serek wiejski z warzywami tmrc_emoticons.wink

Oprócz tego lubię wypić sobie herbatę na pobudzenie. Od siebie polecam zerknąć sobie na stronę:
https://loremvit.pl/herbata-na-pobudzenie/

Możecie tutaj poczytać sobie o tym, jakie herbaty mogą zastąpić z rana kawę tmrc_emoticons.smile

Ja polecam owsiankę, najlepsza tmrc_emoticons.smile

hanka16 wrote:

Ja polecam owsiankę, najlepsza tmrc_emoticons.smile

Dopisuję się do owsianki, koi brzuszek ranną porą tmrc_emoticons.smile U mnie gotowa w 5minut 30sek.

Z suszonymi jabłkami i cynamonem tmrc_emoticons.smile

A ja uwielbiam kaszę mannę!!! Z Thermomixa gotowa w 7 minut, bez grudek i przypalania, sama się robitmrc_emoticons.wink Mój Maks jest zachwycony, szczególnie zimowym rankiem przed wyjściem do szkoły.

Zgadzam się że owsianka smakuje.Proponuje dodać miodu pod koniec gotoania.Pycha.

Yaro wrote:

Zgadzam się że owsianka smakuje.Proponuje dodać miodu pod koniec gotoania.Pycha.

Pyszności tmrc_emoticons.cooking_9

Pasta jajeczna z tuńczykiem, sama, albo na kanapkę. Gotowe w parę minut.

2 jajka na twardo, puszka tuńczyka, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, przyprawy do smaku tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.smile Proste i pyszne, oczywiście robione w TM

Czy znasz przepis na jakąś inną pastę śniadaniową?

Sigryda wrote:

Pasta jajeczna z tuńczykiem, sama, albo na kanapkę. Gotowe w parę minut.

2 jajka na twardo, puszka tuńczyka, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, przyprawy do smaku tmrc_emoticons.smile

Po nabyciu urządzenia przez wiele tygodni hitem śniadaniowym był u nas "Krem grysikowy" czyli powrót do dzieciństwa bo to kaszka manna z jajkiem tmrc_emoticons.smile  Porcja podana w książce wystarczała moim trzem córkom na pożywne śniadanie.

Teraz, gdy są truskawki to robią sobie same jogurtowy napój śniadaniowy: 3 łyżki musli-zmiksować i dodać ok.1/2 litra jogurtu naturalnego (zrobionego w TM), 200g truskawek i 1-2 banany; wszystko zmiksować 10-15s/obr.8 i pożywne śniadanie dla 3 nastolatek gotowe! A gdy wstaną 5 mniut wcześniej to robią sobie serek homogenizowany i na koniec dodają truskawki.

tmrc_emoticons.cooking_9 świetne pomysły

Od kilku tygodni królują u nas muffiny  tmrc_emoticons.smile

Moje nastolatki robią sobie i całej rodzinie szybkie, zdrowe i pożywne babeczki na śniadanie, II śniadanie do szkoły, czasem zostanie coś na przekąskę między obiadem i kolacją. Dziś zamieściłam przepis na takie zdrowe muffinki owsiane. Smakują świetnie z jogurtem, kefirem, maślanką (która zostaje po zrobieniu masła) z dodatkiem owoców. Lub z jakimś pożywnym koktajlem.

Polecam, smacznego

Ja polecam cappuccino i rogaliki tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.love   Wszystko zrobione w tm, oczywiscie tmrc_emoticons.smile

Pyszności tmrc_emoticons.smile

Zrobiłam dziś bułeczki grahamkitmrc_emoticons.smile pyszne. Do tego masełko z TM i posypane zielona cebulką i szczypiiorkiem- prawdziwie wiejskie śniadankotmrc_emoticons.smilemniam

Ty to umiesz namawiac tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.cooking_1

Ja polecam buleczki i marmolade lub dzemik zrobiony w TM, szybko i smacznie tmrc_emoticons.lol a kto rano nie ma czasu bo biegnie do pracy to niech wszystko sobie przygotuje wieczorem. Pozdrawiam tmrc_emoticons.bigsmile

tmrc_emoticons.cooking_7

Myślisz, że można zrobic ciasto na bułki wieczór a dopiero rano je upiec?  ja niestety nie lubie nieświeżych bułek więc jak zrobię rano to wieczór raczej ich juz nie jem.

Dziewczyny jak zaczęłam przygotowywac sniadanie rano tak teraz skonczyłam prace z TM  tmrc_emoticons.bigsmile   Najpierw bułki grahamki, potem chciałam bułki maślane ale wyczytałam ze to az 18 porcji (a byłam już w trakcie robienia ciasta) więc zrobiłam z niego ciasto, z innego przepisu zrobiłam kruszonkę, dodałam trochę rodzynek i upiekłam ciasto drożdzowe... :tmrc_emoticons.smile zanim ostygł nie było już polowy tmrc_emoticons.smile mniam. A teraz robię juz obiad.. i tak mi zleciałotmrc_emoticons.smile

Ja dużo czasu spędzam w kuchni, lubię tu przebywać... zawsze można wyczarować coś pysznego  tmrc_emoticons.smile W sobotnie przedpołudnie "tworzę" to co zjadamy wspólnie na obiad, deser i kolację w sobotę oraz ciasto na niedzielę.

Coraz częściej ustępuję tego miejsca i czasu moim dzieciom, które mają nowe pomysły... Cieszy mnie ich twórczość.

Dziś na śniadanie mieliśmy świeże bułeczki z pastą z suszonych pomidorów i łososia. Mniam!

Winigam no niestety chyba tak nie można, ale ja wstaje rano i do pracy biegne na 7.30 więc zawsze piekę wieczorem, rano bym nie dała rady tym bardziej że jestem śpiochem.

Ja dzisiaj mam bułeczki z twarożkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką, taka wiosenna pasta tmrc_emoticons.smile

Ja tez dorzucam przepis mojego dzisiejszego sniadankatmrc_emoticons.wink

Bułeczki ze świeżym masełkiem i dżemem czereśniowym

Do tego kawa z mlekiem i niebo w gębie murowane tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

Zwłaszcza bułeczki ze świeżo zmielonego ziarna, bogate w błonnik... tmrc_emoticons.smile  Samo zdrowie!

Dziś właśnie takie upiekłam. Pychotka! tmrc_emoticons.cooking_7

Pyszna chałka z pysznym dżemikiem tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol i kawka tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

To ja zaproponuję : Surówka piękności Heleny Rubinstein

siekamy 7-10 orzechów laskowych, dodajemy 5-6 łyżek płatków owsianych  zalewamy 6-8 łyżkami zimnej, przegotowanej wody. odać łyżkę miodu i 7-10 posiekanych orzechów laskowych (ja dodaję też suszoną żurawinę). Tak przygotowaną mieszankę odstawić na pół godziny lub na całą noc. Rano podgrzewam 40 stopni i wykładam do miseczki. Miksuję duże jabłko i dodaję. Można też dodać 5-6 łyżek mleka, śmietanki, jogurtu lub kefiru i sok z połowy cytryny. Można również dodać troszkę suszonych owoców, pestek dyni, słonecznika, siemienia itp.

Można poczytać o tym http://www.blondhaircare.com/2013/03/surowka-pieknosci-heleny-rubinstein.html

Co proponujecie jako debiut śniadaniowy z termomixem? Żeby na pewno się udało, było smaczne i zadowoliło łakomczucha męża (równie świeży nabytek co thermomixtmrc_emoticons.wink więc sparawa wysokiej wagi tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Na śniadanko polecam bułeczki, świeże pachnące  tmrc_emoticons.smile  Do tego napój ze świeżych owoców. Do bułeczek jakąś pastę (sama wiesz najlepiej co lubi Twój mąż)  tmrc_emoticons.love  A jeżeli nie bułki i pastę, to może omlet? Prosty, szybki i pożywny  tmrc_emoticons.love \

Ja również jestem za tmrc_emoticons.smile pychotka !

A moze kaszka manna na mleku, jak za lat dziecinnych?... z tą różnicą, że mleko się nie przypali tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.cooking_1

A ja polecam jogurt przygotowany w thermomixie z owocami i musli. tmrc_emoticons.cooking_4

Hej Maks tmrc_emoticons.wink

Napisz proszę jak robisz kaszkę?

Uwielbiam ją niestety ;(

Nigdy mi nie wychodzi;(

Nawet  według przepisu z książki ;( Może masz jakiś inny sposób ?

Pozdrawiam

Justyna

Ja dzisiaj zrobilam twarozek z truskawkami - zmiksowalam w TM i posypalam musli. Pyszne i bardzo pozywne i zdrowe sniadanko. Mozna tez zrobic sam twarozek z truskawkami i upiec pyszne buleczki  tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.cooking_10 Karolinko, potwierdzam i polecam podane przepisy na omlety, pychotka tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

Marzenki pasty do chleba ,również są pyszne tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.cooking_4 tmrc_emoticons.cooking_1

Frittata to nasz hit od kilku tygodni! Pychotaaaaaaaaaaaaaaaaa  tmrc_emoticons.bigsmile

Pasta z łososia z ksiązki podstawowej -rewelacja !!!!!! Do tego kawusia i chrupiąca buleczka świezo upieczona......  tmrc_emoticons.love

Nie lubię owsianki ale gorąco polecam racuchy z jabłkami  i kakao.

Owsianka super rozgrzewająca zupa nasz zołądek polecam tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.love Witajcie tmrc_emoticons.love Ja polecam na śniadanie leguminę z kaszy jaglanej, jest zdrowa i pyszna tmrc_emoticons.love Podaję link

http://www.przepisownia.pl/przepisy/legumina-z-kaszy-jaglanej-na-drugie-%C5%9Bniadanie/461991

Ja bardzo lubie omlet z thermomix tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.cooking_10

Tak czytam, że zachwalacie te bułeczki, a mi ani razu nie wyszły. Nie rosną i są twarde jak skała. A tak w ogóle skąd bierzecie ziarna pszenicy?

http://www.przepisownia.pl/przepisy/bu%C5%82eczki-orkiszowo-pszenno-%C5%BCytnie/340362

tmrc_emoticons.love Dobrzynko spróbuj z tego przepisu, mi zawsze wychodzą i są pyszne.

Pozdrawiam serdecznie  Grażyna ze Szczecina tmrc_emoticons.love

Dziękuję Grażynko tmrc_emoticons.love , ale czy zamiast mielić orkisz, pszenicę i żyto można od razu dodać mąkę orkiszową, pszenną i żytnią i też będzie dobrze? Nie mam możliwości, żeby zdobyć tyle rodzajów ziaren.

tmrc_emoticons.love Dobrzynko, oczywiście że możesz dodać mąki,jeżeli nie masz ziarna orkiszu,pszenicy i żyta  tmrc_emoticons.love

Ja w ziarna i mąki zaopatruję się w Realu tmrc_emoticons.love

A ja kozystając z dużej ilości wolnego w weekend zrobiłam na śniadanie croissanty (ciasto oczywiście zagniotlam w termomixie) i termomixowy krem czekoladowo- orzechowy (jak nutella). Wyszło pysznie, a mój narzeczony był zachwycony!  tmrc_emoticons.cooking_7 Polecam