Przejdź do treści

Forum Motylek

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Włączyłam dzisiaj przez roztargnienie TM z motylkiem na obroty 7-8 (zrobił się hałas) i od razu wyłączyłam.

Wszystko wygląda dobrze, czy mogłam coś zepsuć?

niusiu, najwyższe obroty przy założonym motylku to 4.

Jeżeli Twój motylek działa prawidłowo, naczynie miksujące nie jest porysowane, trzeba obserwować Thermomix czy wszystko działa prawidłowo.

Jeżeli zauważysz jakieś zmiany, wyślij zgłoszenie serwisowe:

https://thermomix.vorwerk.com/pl/opieka-posprzedazowa/formularz-zgloszenia-serwisowego/

Mixi, nie wyjechałaś? Przecież miałaś wypoczywać. My tu takie już zwarte i gotowe nieść wszystkim pomoc, a tu Twój głos? Jak to jest? Nie wierzyłaś w nasze dobre intencje?tmrc_emoticons.wink

Zawsze pamiętałam o tych maksymalnych obrotach, a tu tmrc_emoticons.aw po prostu potrzebuję już urlopu tmrc_emoticons.wink.

Wszystko wygląda dobrze, ale będę obserwować.... dzięki za odpowiedź.

Pozdrowienia

gabi49 byłam tylko chwilowo poza zasięgiem tmrc_emoticons.smile ja zawsze i wszędzie czuwam tmrc_emoticons.wink

niusia wrote:

Zawsze pamiętałam o tych maksymalnych obrotach, a tu tmrc_emoticons.aw po prostu potrzebuję już urlopu tmrc_emoticons.wink.

Wszystko wygląda dobrze, ale będę obserwować.... dzięki za odpowiedź.

Pozdrowienia

Bardzo się cieszę, że z Thermomixem wszystko w porządku tmrc_emoticons.smile Mam nadzieję, że wkrótce czeka cię upragniony urlop tmrc_emoticons.smile

Wiem Mixi, w przypadku  pracy z komputerem i internetem wszystko jest możliwe! Chyba , żę wyjedziesz hen, za góry, gdzie nie ma vi-fi!tmrc_emoticons.wink

Dzięki Mixi i Gabi tmrc_emoticons.smile

Mam ostatnio zawrót głowy, pracuję też w domu, ale na szczęście udało mi się wziąć od dzisiaj urlop !!! tmrc_emoticons.smile więc została praca domowa tylko tmrc_emoticons.smile

No i myślę, ze praca z TM? tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink

heh jak w końcu wybiorę się po te brzoskwinie tmrc_emoticons.smile to będą dżemiki

Słuchaj, tutaj Magi i Ela mają w swoim repertuarze mnóstwo przepisów na świetne dżemiki! Podejrzyj! Mnie już brakło słoiczków, musiałam dokupić. Chyba w tym roku sie zadżemujemy! Ale są pyszne! tmrc_emoticons.bigsmile

bardzo się cieszę, że dżemujecie tmrc_emoticons.smile

za dużo fajnych przepisów umieszczacie Dziewczyny tmrc_emoticons.smile

no i jeszcze widzę nowy Cytrynowy.... chyba nie wyjdę z kuchni, a mam jeszcze tyle pracy papierkowej tmrc_emoticons.aw

Za dużo??? Niusiu przecież to jeszcze nie koniec!  tmrc_emoticons.smile  Jeszcze tyle owoców będzie  tmrc_emoticons.smile Ja uwielbiam domowej roboty dżemiki przez cały rok a najlepiej smakują zimą, gdy za oknem śnieg i brak słońca, wtedy do ciepłej bułeczki+ kakao, albo do chałki + gorąga czekolada z chili, albo do zwykłych herbatników... albo łyżeczką prosto ze słoika do gorącej herbaty!  tmrc_emoticons.lol Każdy sposób jest dobry!

Pozdrawiam

Ja też oszalałam na punkcie tych waszych dżemów. Znowu muszę dokupić słoiczków! tmrc_emoticons.bigsmile

Oj Gabi, ty tylko słoiczki, ja bym musiała dostawić jakąś szafę w kuchni tmrc_emoticons.wink niestety nie mam ani piwnicy ani spiżarki .... jestem bardzi niepocieszona z tego powodu tmrc_emoticons.aw

Współczuję Ci Niusiu braku miejsca bo ja mam piwnicę i regały na moje przetwory. Wiesz, jest na to rada: rób tylko  te dżemiki z owoców sezonowych, ale nie całorocznych. Bo np. z pomarańczy, cytryn lub bananów można też robić na bieżąco, nawet zimą. Można też niektóre owoce zamrozić do późniejszego  przerobienia, jak opróżnicie trochę słoiczków. Przepis przenieś sobie do swojego profilu i masz pod ręką, w każdej chwili wydrukujesz i do roboty! tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.lol

Rada Gabi jest cenna  tmrc_emoticons.smile Miałam podobne dylematy, gdy mieszkaliśmy w bloku, w ciasnym mieszkanku. Piwnica wprawdzie była ale tak maleńka, że zamiast regału miałam tylko jedną półkę. Robiłam tyle, żeby się zmieściło a jak zaszalałam to prosiłam koleżankę o przechowanie albo rozdawałam znajomym  tmrc_emoticons.lol Teraz na szczęście mam już miejsce i ono mnie nie ogranicza  tmrc_emoticons.smile

Pozdrawiam

Dzięki, faktycznie tak zrobię, trochę też zabierze ode mnie mama, więc na pewno się nie zmarnuje.... tmrc_emoticons.smile

Jedyne wyjscietmrc_emoticons.smile  Troche owocòw, troche warzyw, na biezaco, a reszta stopniowo.... tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

Tak, jak pisze gabi sezonowo najlepiej tmrc_emoticons.smile, ale masz rację, że przy takiej ilości przetworowych przepisów można mieć problem z wyborem tmrc_emoticons.smile

Tak tak kochane. Ja już mam mało miejsca w piwnicy i słoików musiałam dokupić i podrzuciły mi koleżanki, które się nie bawią w przetwory, dałam im za to do spróbowania moich dzieł i były zachwycone, niektóre nawet wzięły się za robotę hihihihi tmrc_emoticons.lol W niedzielę jeszcze robię powidła śliwkowe, no i dynia już na mnie czeka tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol obłęd ale jaki smaczny tmrc_emoticons.lol buziaki tmrc_emoticons.lol