Przejdź do treści

Forum Miejsca warte zobaczenia :)

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Heltmrc_emoticons.smile Fokarium, muzeum, oraz początek Polskitmrc_emoticons.smile Cypeltmrc_emoticons.smile

Adres miejsca do nocowania tmrc_emoticons.smile

http://www.jastarnia-krystianek.pl

Zimą płaciliśmy 50 zł za dobe od osoby. Watunki supertmrc_emoticons.smile dostaliśmy szampana na przywitanie Nowego roku tmrc_emoticons.smile

Po drugiej stronie ulicy świetna restauracja "Łóżko" bardzo dobre obiadki mniam mniamtmrc_emoticons.smile gorąco polecam

immanuel wrote:

A teraz seria zamków krzyżackich: Malbork, Kwidzyn i Gniewtmrc_emoticons.smile był jeszcze Sztum, ale tam teraz nie wiele zostało do zwiedzaniatmrc_emoticons.aw

Teraz czas na Gniewtmrc_emoticons.smile aby dostać się do zamku trzeba płynąć prze Wisłe promem tmrc_emoticons.smile 

http://www.zamek-gniew.pl/

makieta zamku.

Na zamku jest też możliwość noclegów - wiecej na strnie powyżej.

kaplica zamkowa

widok z zamku

Teraz czas na Kwidzyn tmrc_emoticons.smile

W TEJ CHWILI Z KWIDZYNA DO GNIEWU MOŻNA PRZEJECHAĆ NOWO WYBUDOWANYM MOSTEM.Aczkolwiek trwają starania aby ponownie uruchomiono  przeprawę promową dla celów rekreacyjnych.

Świetny wątek kobitki!!!

jechałam już tym mostemtmrc_emoticons.smile dobrze, że go zrobilitmrc_emoticons.smile ale fakt prom był supertmrc_emoticons.smile zawsze jakaś atrakcja tmrc_emoticons.wink

O to byłaś blisko mnie tmrc_emoticons.smile od mostu tylko rzut beretem tmrc_emoticons.smile- 4km

Jak poszperam troszkę w zdjęciach to też wspomogę troszkę temacik,byłam w kilku fajnych miejscach tmrc_emoticons.smile

A sama skorzystam z podpowiedzi w tym roku święta wielkanocne chcę spędzić w Szczawnicy.Będę po zabiegu ,wiec przyda się troszkę wytchnienia.Chociaż zastanawiam się nad tym aby zwiedzić skalne miasto tmrc_emoticons.smile

Co polecicie??? 

Dla mnie prawdziwy raj.Kocham naturę,jej piękno.......adrenalinę jaką tam przeżyliśmy,niektore miejsca nie dla tych co mają lęk przestrzeni,ale było warto.

Niedaleko od Polskiej granicy.Nocowaliśmy u P.Deakowej ,nocleg 10euro od osoby ,jedzenie w restauracji bardzo tanie

W prawdzie to nie Polska,ale może komuś się przyda -polecam całym sercem

No to ja od siebie - to tez nie bedzie Polska, ale moze ktos sie skusi. Serdecznie polecam Rochester w Wielkiej Brytanii - szczegolnie milosnikom Charlesa Dickensa ktory tu zyl i tworzyl. Dwa razy do roku organizowane sa festiwale na jego czesc i wtedy na ulice wylegaja ludzie przebrani w stroje z jego czasow oraz ci ktorzy charakteryzuja sie na postacie z jego ksiazek. Calkiem niedaleko jest rowniez Dickens world w ktorym mozna sobie "zwiedzac ksiazki" tzn. jest utworzone miasteczko w ktorym kazdy dom to inna ksiazka! Na prawde fajna sprawa! Przy okazji bo "rzut beretem" jest rowniez dom Darvina. W Rochester jest rowniez piekna katedra i ruiny zamku z czasow nomadow! I nie duze ale bardzo fajne muzeum! Oraz fantastyczny High Street z tzw. duchem. Zapraszam!

Beatko a co to za miejsce?? wyglada ciekawietmrc_emoticons.smile

BEATA40TKA wrote:

Dla mnie prawdziwy raj.Kocham naturę,jej piękno.......adrenalinę jaką tam przeżyliśmy,niektore miejsca nie dla tych co mają lęk przestrzeni,ale było warto.

Niedaleko od Polskiej granicy.Nocowaliśmy u P.Deakowej ,nocleg 10euro od osoby ,jedzenie w restauracji bardzo tanie

W prawdzie to nie Polska,ale może komuś się przyda -polecam całym sercem

Kochane cos chyba mało ostatnio podróżujemytmrc_emoticons.aw

Trzeba nadrobić zaległościtmrc_emoticons.smile wróce do domku to zachęce Was zdjęciami do odwiedzenia Góry Śnieżnik, kolejny szczyt korony gór polskichtmrc_emoticons.smile piekna i chyba mło doceniana góratmrc_emoticons.aw a przynajmniej ja o niej mało słyszałam, a jest dość blisko mojej miejscowości 180 km.

wczoraj późno wróciłam od lekarza i nie miałam już siły wstawiać zdjęc,ale dziś obiecany Śnieżnik tmrc_emoticons.smile zapraszamtmrc_emoticons.smile

coś mi nie chce więcej zdjęc wstawić. Trudnotmrc_emoticons.smile po drodze jest jeszcze piękny wodospadzik tmrc_emoticons.wink chciałam wstawić zdjęcie, ale sie nie datmrc_emoticons.aw musicie uwierzyć mi na słowo tmrc_emoticons.wink hihi