Przejdź do treści

Forum małe problemy z TM5

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Witajcie,

przy wyższych obrotach 6-10 przy siekaniu, mieszaniu albo nawet przy myciu włącza mi się sama funkcja wagi - chyba.. Bo czasem na wyświetlaczu jest komunikat: "Funkcja niedostępna" lub "Funkcja wagi dostępna do obrotów 4". W zasadzie to nie przeszkadza w użytkowaniu jakoś specjalnie, ale jest to lekko denerwujące, bo czasem się tak zawiesi, że nie mogę przejść do dalszego kroku.

Sprawa zgłoszona do Przedstawicielki i czekam na kontakt z Vorwerka. Ale jestem ciekawa, czy ktoś się już z tym spotkał...

pozdrawiamtmrc_emoticons.smile

Hej co prawda od niedawna korzystam z tm5 ale jescze nie spotkałam się z takim problemem tmrc_emoticons.wink Pozdrawiam serdecznie Anna.

Istnieje możliwość, że podczas użytkowania przyciskasz ikonę wagi i pojawia się opisany komunikat.

Czy odkleiłaś folię ochronną wyświetlacza?

Mój klient, który tego nie zrobił chcąc chronić wyświetlacz, miał podobne objawy. 

Ja do dzisiaj mam folię ochronną i nic takiego...

narazie mi się nie przytrafiło 

@Mixi - nie dotykam urządzenia wcale, komunikat sam się włącza, nawet jak jestem daleko od urządzenia. Kabel też jest luźny, nic nie dotyka TM - to pierwsze sprawdziłam. Waga włącza się samoczynnietmrc_emoticons.aw

@Jelka - wszystkie folie mam ściągnięte.

Dodam jeszcze, że odłączenie urządzenia i przywrócenie ustawień fabrycznych pomogło na chwilę. Zrobiłam raz chleb i nic się nie pojawiało. Podczas następnego razu problem znów się pojawił.tmrc_emoticons.aw

Jeśli taki problem pojawia się bardzo często, należy go zgłosić do sewisu.

sprawa zgłoszona przez moją przedstawicielkę, czekam na kontakt.. bo problem pojawia sie zawsze przy wyzszych obrotach (6-10)

nathalie to napisz proszę co powiedział serwisant tmrc_emoticons.smile

Pozdrawiam.

na razie sie nikt nie odezwal...czekam, a potem podzielę się informacją, co się działo tmrc_emoticons.smile

Witajcie

Ale ostatnio się strachu najadłam mam nadzieję że tylko strachu Zaczęłam robić wegetę z suszonych warzyw. wg przepisu gdzie było obroty 9 czas minuta. no i zaczął mi dymić ok. to sproszowana wegeta. Następnie jak robiłam kolejny przepis to bardzo głośno mi chodził czy tak może być głośne przy obrotach 6,7 przy rozdrobnianiu SDziś robię krem z pomidorów i widzę że chyba jest lepiej Pozdrawiam tmrc_emoticons.lol

przy wysokich obrotach hałasuje, a dymiła Ci pewnie rzeczywiscie tyko przyprawa... ja, gdy mielę ziarno na chleb, albo w ogóle coś roię przy wysokich obrotach, to moje koty uciekają do innego pokoju tmrc_emoticons.lol mam nadzieję, że w koncu sie przyzwyczaja, jak do okapu...u mnie sprawa nadal w toku, dzis zadzwonil serwisant i ma sie zjawic w czwartek, zeby sprzet naprawic... ciekawa jestem, co to za awaria.. troche slabo, jak od razu sie popsul.. troche boli takie cos przy tak drogim sprzecie... choc wiem,ze sprzet jest tylko sprzetem i psuc sie ma prawo... mam nadzieje, ze to bedzie pierwszy i ostatni raztmrc_emoticons.aw

pan z serisu był, mówił, że już spotkał się z takim przypadkiem. Wymienił wyświetlacz i upgrade'ował oprogramowanie... później tetsował i komunikat nie wyskakiwał... przetestuję i ja tmrc_emoticons.smile

Kiedy rozdrabniasz ziarna, cukier lub robisz "wegetę' użyj kawałka ręcznika papierowego - "uszczelnij"  miarkę. Po rozdrobnieniu zanim otworzysz opukaj lekko pokrywę. Nie powinno dymić tmrc_emoticons.smile

Pamiętaj też, aby po rozdrobnieniu ziaren, cukru itp. umyć i dokładnie wysuszyć naczynie.

Pozdrawiam.

Ja też mam jeszcze folie na wyświetlaczu w moim TM 5 i nic takiego jeszcze mi się nie przytrafiło tmrc_emoticons.smile 

od wizyty serwisanta z TM nic się nie dzieje tmrc_emoticons.smile a działa często i dużo, więc po prostu trzeba było wymienić wyświetlacz... i cieszę się, że się zdecydowaliśmy kupić ten sprzęt, naprawdę ułatwia życie, nie zabierając tym samym przyjemności z gotowania tmrc_emoticons.smile