Przejdź do treści

Forum MAKARONY

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Ale się dużo nauczę czytając ten wątek!!! Ja się wcale nie znam na makaronach, niestety... Kupuję spaghetti, pene i świderki do sosów; świderki i wstążki i czasami kokardki do zup i oczywiście nitki do rosołu. I na tym moja wiedza makaronowa się kończy  tmrc_emoticons.puzzled  Dawniej robiłam makaron sama, potem przestałam, bo nie było na to czasu i miejsca. Kilka lat temu syn poprosił mnie, żebyśmy zrobili własny makaron do potraw wigilijnych. Ja mu podałam przepis a on zagniótł ciasto, rozwałkował i pokroił część  na łazanki do zupy grzybowej a część na wstążki do makiełek. Wszystkim się spodobało i tym sposobem zrodziła się kolejna tradycja rodzinna robienia makaronu na święta. A jak kupiliśmy TM to wydawało się, że taki makaron zagości u nas na stałe. Niestety robienie jest i tak czasochłonne, więc robimy żadko. Od roku mam maszynkę do krojenia mamaronu i teraz jest trochę częściej, ale za to robimy zielony z dodatkiem szpinaku, zółty - z kurkumą lub różowy z pomidorami. I wtedy mamy frajdę podwójną: I w trakcie robienia a II gdy jemy taki kolorowy z dodatkiem sosu serowego  tmrc_emoticons.smile  

No to ladnie, zamiast o makaronach, to tu mowa o kompachtmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Oj, dziewczyny, dziewczyny.... Zartuje, oczywiscie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile . Makaron nie ucieknie, a pogaduszki o wszystkim pozwola nam sie lepiej poznactmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  A to jest wazniejsze od wszystkiego tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Oj Vercia jak dobrze, że nam wybaczasz tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile my tak o wszystkim hihihi bo my takie gaduły jesteśmy tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.lol

Oj tak, gaduła ze mnie wielka  tmrc_emoticons.wink  ale teraz trzeba będzie trochę przystopować i ew. weekendami pogadać  tmrc_emoticons.smile  

Oj tak Elu teraz będzie mniej czasu tmrc_emoticons.smile na pogaduszki tmrc_emoticons.smile ale damy radę tmrc_emoticons.smile